Τα κρούσματα στη Βαυαρία αυξάνονται: Lockdown ξανά το Πάσχα;

Τα κρούσματα για το Μόναχο (Βαυαρία) ήταν ελπιδοφόρα χαμηλά στα τέλη Φεβρουαρίου. Αλλά τώρα η τάση κινείται γρήγορα προς το όριο των 100. Θα έχουμε νέο lockdown το Πάσχα;

Στις 18 Φεβρουαρίου, ο δήμος ανέφερε μία 7-ήμερη επίπτωση ύψους 28,5 για το Μόναχο – ένα όριο που έδινε ελπίδα ότι το lockdown θα τελειώσει σύντομα.

Στις 23 Φεβρουαρίου, καταγράφηκαν για πρώτη φορά λιγότερα από 1.000 άτομα που είχαν προσβληθεί από τον ιό (964 περιστατικά για την ακρίβεια).

Αλλά από τότε η πορεία γνώριζε μόνο μία κατεύθυνση: Προς τα πάνω. Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, ο δείκτης επίπτωσης σχεδόν διπλασιάστηκε.

Αριθμοί για το Μόναχο: Βρισκόμαστε ήδη στο τρίτο κύμα

Αυτή τη στιγμή ο δείκτης επίπτωσης βρίσκεται μόλις κάτω από 70 για το Μόναχο και πιθανότατα θα ξεπεραστεί το όριο των 70 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Η τιμή R είναι πολύ πάνω από το 1, στη Βαυαρία ακόμη σχεδόν 1,3. Εν ολίγοις: Όσο υψηλότερη είναι η τιμή R πάνω από 1, τόσο πιο γρήγορα εξαπλώνεται ο κορωνοϊός.

Εάν ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίσει να αυξάνεται με αυτόν τον ρυθμό, υπάρχει ο κίνδυνος να ξεπεραστεί το όριο των 100 ήδη πριν το Πάσχα: Αυτή είναι και η τιμή που συμφωνήθηκε ως «φρένο έκτακτης ανάγκης» στην τελευταία Διάσκεψη των Πρωθυπουργών.

Από αυτήν την τιμή και μετά, ισχύουν και πάλι οι αυστηρότεροι κανόνες και όλα τα ανοίγματα ανακαλούνται. “Βρισκόμαστε σε έναν αγώνα ενάντια στον χρόνο και ταυτόχρονα σε έναν αγώνα ενάντια στην υπομονή.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι αντιμετωπίζουμε και πάλι δύσκολες εβδομάδες”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βαυαρία Markus Söder.

Επικρατούν οι μεταλλάξεις

Αυτό που είναι επίσης αξιοσημείωτο κατά την εξέταση των αριθμών του Μονάχου είναι ότι επιβεβαιώθηκε η προειδοποίηση ότι οι μεταλλάξεις του ιού θα συνεχίσουν να εξαπλώνονται.

Από τα 3.716 νέες περιστατικά που αναφέρθηκαν στο Μόναχο από τις 5 Φεβρουαρίου, 1.370 περιστατικά επιβεβαιώθηκαν ως βρετανική μετάλλαξη (Β.1.1.7), τρία περιστατικά ως νοτιοαφρικανική μετάλλαξη (Β.1.351) και ένα περιστατικό ως βραζιλιάνικη μετάλλαξη (P. 1).

Συνολικά, σχεδόν τα δύο τρίτα των νέων κρουσμάτων στο Μόναχο είναι μεταλλάξεις κορωνοϊού. Σε ολόκληρη τη Βαυαρία, το ποσοστό των μεταλλάξεων από τα νέα κρούσματα είναι επίσης σχεδόν 60 τοις εκατό.

Μόνο στην περίπτωση των θανάτων υπάρχει μια πτωτική τάση: Από τις αρχές Μαρτίου, ο δήμος ανέφερε σχετικά λίγους θανάτους και συχνά κανένα νέο περιστατικό.

Αυτό δείχνει ότι οι εμβολιασμοί δρουν – επειδή μέχρι τώρα κυρίως άτομα άνω των 80 ετών έχουν εμβολιαστεί σε μεγάλη κλίμακα, δηλαδή η ηλικιακή ομάδα για την οποία η μόλυνση με κορωνοϊό είναι σχεδόν βέβαια θανατηφόρα.

Επόμενο βήμα στη Βαυαρία στις 22 Μαρτίου

Η Βαυαρία ακολουθεί τα βήματα που συμφωνήθηκαν στην τελευταία σύσκεψη – σε αντίθεση με το Βερολίνο, για παράδειγμα.

Εκεί επιτρέπεται σε υπαίθρια εστίαση, κινηματογράφους και θέατρα να ανοίξουν εκ νέου την επόμενη Δευτέρα (22 Μαρτίου) – αλλά μόνο με καθημερινά γρήγορα ή αυτοδιαγνωστικά τεστ.

Αναμένεται να δούμε το πόσοι εστιάτορες θα καλύψουν τις προϋποθέσεις αυτές.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

 

Υπηρεσίες για Περιφερειάρχες,
Προεκλογική εκστρατεία για Περιφερειάρχες,
Κερδίστε ψηφοφόρους για Περιφερειάρχες,
Υποστήριξη & Στρατηγική για Περιφερειάρχες,
Ιστοσελίδα/Γραφιστικά για Περιφερειάρχες,
Αύξηση ψηφοφόρων για Περιφερειάρχες,
Διαφήμιση/Μάρκετινγκ για Περιφερειάρχες,
Social Media για για Περιφερειάρχες,
SEO για Περιφερειάρχες,
Μάρκετινγκ για Περιφερειάρχες,