Τα τέλη τραπεζικών λογαριασμών αυξάνονται στη Γερμανία

Τον τελευταίο χρόνο, σχεδόν τα πάντα στη Γερμανία έχουν ανέβει σε τιμές – και τα τέλη για τις τραπεζικές συναλλαγές δεν αποτελούν εξαίρεση.

Πολλοί άνθρωποι στη Γερμανία πληρώνουν πλέον μεταξύ 50 και 100 ευρώ κάθε χρόνο για τη λειτουργία των λογαριασμών τους.

Αυξάνονται τα τέλη τραπεζικών λογαριασμών

Σύμφωνα με μια νέα αντιπροσωπευτική έρευνα που διεξήγαγε η πύλη σύγκρισης καταναλωτών Verivox, το ένα τρίτο των τελών τραπεζικών λογαριασμών Girokonto στη Γερμανία αυξήθηκαν πρόσφατα.

Το 33% των συμμετεχόντων στην έρευνα ανέφεραν ότι πληρώνουν περισσότερα για τη λειτουργία των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Για το 26 τοις εκατό των ερωτηθέντων, η τελευταία φορά που αυξήθηκαν τα τραπεζικά τους τέλη ήταν πριν από ένα έως δύο χρόνια.

Πόσα πληρώνουν οι πολίτες για έναν γερμανικό τραπεζικό λογαριασμό;

Η έρευνα της Verivox συνέλεξε επίσης πληροφορίες σχετικά με το πόσο πληρώνουν οι άνθρωποι κάθε χρόνο για να διατηρούν τους λογαριασμούς τους σε λειτουργία.

Το 29% των ανθρώπων στη Γερμανία ανέφεραν ότι πλήρωναν λιγότερα από 50 ευρώ κάθε χρόνο για τον λογαριασμό τους.

Το 27 τοις εκατό πληρώνει μεταξύ 50 και 100 ευρώ και το 20 τοις εκατό δίνει ακόμη περισσότερα.

Το 17 τοις εκατό των ανθρώπων που έχουν λογαριασμό στην ομοσπονδιακή δημοκρατία δεν πληρώνουν ούτε ένα σεντ για τους λογαριασμούς τους.

Πολλές τράπεζες στη Γερμανία δεν χρεώνουν τέλη για λογαριασμούς στους οποίους κατατίθενται τακτικά μισθοί ή συντάξεις.

Αν όμως τα τέλη γίνουν περιττό βάρος και οι κάτοχοι λογαριασμών θέλουν να ανοίξουν λογαριασμό σε άλλη τράπεζα, και τα δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι υποχρεωμένα να κάνουν τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο εύκολη, ώστε οι πάγιες εντολές και οι άμεσες χρεώσεις να μπορούν να μεταφέρονται στον νέο λογαριασμό χωρίς προβλήματα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης