Τεστ στα ΜΜΜ για τα ανεμβολίαστα παιδιά στη Βαυαρία

Οι ανεμβολίαστοι μαθητές ηλικίας έξι ετών και άνω θα πρέπει να έχουν αρνητικό rapid τεστ κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, εάν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αυτό είναι αποτέλεσμα του πρόσφατα τροποποιημένου νόμου για την προστασία από τις λοιμώξεις.

Ο πρόσφατα τροποποιημένος νόμος για την προστασία από τις λοιμώξεις ορίζει ότι οι μαθητές εξαιρούνται από τον λεγόμενο κανόνα 3G στα δημόσια μέσα μεταφοράς – δηλαδή πρόσβαση μόνο για εμβολιασμένους, αναρρώσαντες και άτομα που έχουν υποβληθεί σε (αρνητικό) τεστ – μόνο εκτός της περιόδου των διακοπών.

Το Υπουργείο Υγείας της Βαυαρίας δήλωσε

Η εξαίρεση ότι οι μαθητές δεν θεωρούνται εξετασμένοι κατά την περίοδο των διακοπών εισήχθη στο νόμο την τελευταία στιγμή μέσω τροποποιήσεων. Η Βαυαρία δεν είχε καμία επιρροή στη διαμόρφωση του νόμου.

Ο Dieter Janecek, μέλος του κόμματος των Πρασίνων στο κοινοβούλιο από το Μόναχο, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Antenne Bayern: “Ειδικά στις αγροτικές περιοχές, αυτό είναι δύσκολο να εφαρμοστεί εάν, για παράδειγμα, πρέπει πρώτα να ταξιδέψεις στο κέντρο τεστ και χρειάζεσαι λεωφορείο για αυτό. Αυτός ο κανόνας θα πρέπει να προσεγγιστεί ξανά”.

Τα παιδιά κάτω των δώδεκα ετών θα πρέπει να εξαιρούνται από το υποχρεωτικό τεστ στα μέσα μαζικής μεταφοράς, δήλωσε. Τα παιδιά έχουν ήδη υποφέρει αρκετά από την πανδημία. Τα μέτρα θα πρέπει να λαμβάνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να επηρεάζονται λιγότερο οι οικογένειες.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.