Θα χρεώνονται και πάλι τα τεστ κορωνοϊού στη Γερμανία;

Όσον αφορά την πανδημία, τα χειρότερα φαίνεται να έχουν περάσει προς το παρόν. Από την άλλη πλευρά, κανείς δεν μπορεί να πει προς το παρόν αν θα υπάρξει νέος κίνδυνος το φθινόπωρο. Θα χρεώνονται και πάλι τα αρχικά δωρεάν τεστ για τους πολίτες;

Γερμανία: Σύσταση Lauterbach να εμβολιαστούν οι πολίτες με 4η δόση

Η τρέχουσα στρατηγική διεξαγωγής τεστ λήγει στα τέλη Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι τα δωρεάν τεστ των πολιτών της Γερμανίας δεν θα πληρώνονται πλέον από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Μετά από αυτό, η υποδομή των εξεταστικών κέντρων, η οποία ούτως ή άλλως έχει αραιώσει σε πολλά μέρη, θα μπορούσε να εξαφανιστεί εντελώς.

Αυτή είναι η τρέχουσα κατάσταση των πραγμάτων με τα τεστ κορωνοϊού στη Γερμανία

Στα τέλη Μαΐου, οι κοινοβουλευτικές ομάδες της κυβέρνησης πέρασαν στην επιτροπή προϋπολογισμού το λεγόμενο “Maßgabebeschluss”, το οποίο καλεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μην παρατείνει τα δωρεάν τεστ των πολιτών πέραν του Ιουνίου.

Κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, μόνο τα τεστ που είναι υποχρεωτικά από το νόμο θα χρηματοδοτούνται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Ωστόσο, ορισμένοι από τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων ζητούν την παράταση.

Αυτό συζητείται στη Γερμανία

Στις αρχές Ιουνίου, το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων της πανδημίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είχε συστήσει σε νέα δήλωση μια νομική βάση για ταχείες αντιδράσεις σε ενδεχόμενη αύξηση του αριθμού των μολύνσεων το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Οι εμπειρογνώμονες αναμένουν άλλη μια σημαντική επιβάρυνση του συστήματος υγείας και των υποδομών ζωτικής σημασίας. Εάν η κατάσταση της λοίμωξης είναι σταθερή, τα τεστ θα πρέπει να περιορίζονται σε συμπτωματικές περιπτώσεις, σε δικαιολογημένες υποψίες και στην προστασία των ομάδων κινδύνου.

Για το φθινόπωρο, το Συμβούλιο επιθυμεί μια υποδομή τεστ που θα μπορεί να επανενεργοποιηθεί γρήγορα. Για τα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας, το Συμβούλιο προτείνει τακτικά τεστ.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.