Θεσσαλονίκη-Μόναχο: Μπάχαλο σε πτήση από Έλληνα επιβάτη

Newsroom

Θεσσαλονίκη-Μόναχο: Μπάχαλο σε πτήση από Έλληνα επιβάτη

Προβλήματα σε πτήση από Θεσσαλονίκη για Μόναχο. Ένας Έλληνας δεν τήρησε τους κανόνες στο αεροσκάφος – και τον περίμενε η Ομοσπονδιακή Αστυνομία μετά την προσγείωση…

Επιχείρηση για την Ομοσπονδιακή Αστυνομία στο αεροδρόμιο: Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, γύρω στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης (13 Σεπτεμβρίου), το προσωπικό έκτακτης ανάγκης ενημερώθηκε για έναν λεγόμενο “απείθαρχο επιβάτη” που προκάλεσε αναταραχή στην πτήση A3 503 της Aegean Airlines από Θεσσαλονίκη.

Αεροδρόμιο Μονάχου: “Ατίθασος επιβάτης” σε ελληνική πτήση

Όπως προέκυψε, ένας 48χρονος Έλληνας υπήκοος κάπνιζε στην τουαλέτα του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της πτήσης, κατά παράβαση των ισχυόντων κανονισμών. Αφού έσβησε το τσιγάρο του, ωστόσο, αρνήθηκε επίμονα να επιδείξει την ταυτότητά του.

Κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Μονάχου, το άτομο περίμενε η Ομοσπονδιακή Αστυνομία και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για περαιτέρω διευκρινίσεις. Λόγω έντονης οσμής αλκοόλ, διενεργήθηκε εθελοντικό αλκοτέστ στον 48χρονο.

Ατίθασος επιβάτης

Ατίθασος επιβάτης είναι ο επιβάτης που γίνεται επιθετικός ή βίαιος προς άλλους επιβάτες ή το πλήρωμα, ή που προκαλεί ζημιές στο αεροσκάφος ή ταραχές στο αεροδρόμιο. Η κατανάλωση αλκοόλ ευθύνεται κατά κύριο λόγο, όπως και άλλα ναρκωτικά ή φάρμακα. (Πηγή: Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών)

Αεροδρόμιο Μονάχου: Η αστυνομία περιμένει επιβάτη από την Ελλάδα μετά από ταραχώδη πτήση

Αλλά ακόμη και το αποτέλεσμα του 1,79 τοις χιλίοις δεν μπορεί να δικαιολογήσει το κάπνισμα στην τουαλέτα του αεροσκάφους, για το οποίο ο άνδρας έπρεπε να καταβάλει εγγύηση 278,50 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί ασφάλειας της αεροπορίας.

Επιπλέον, υποβλήθηκε ποινική μήνυση σε βάρος του επιβάτη επειδή εξύβρισε γυναίκα αξιωματικό της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια ανάκρισης με τη βρισιά “Putana”. Αφού ολοκληρώθηκε η διεκπεραίωση της υπόθεσης, επετράπη στον Έλληνα υπήκοο να εισέλθει στο Μόναχο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης