Γνωρίστε το νέο χρυσό 6όροφο ξενοδοχείο του Ντίσελντορφ

Newsroom

Updated on:

Δείτε τις πιο ακριβές σουίτες ξενοδοχείων του Μονάχου

Με οριακή πλειοψηφία, οι πολιτικοί ψήφισαν υπέρ ενός νέου εξαώροφου ξενοδοχείου στο Heerdt. Το χρώμα έπαιξε ρόλο στη συζήτηση….

Ένα χρυσό ξενοδοχείο θα βρίσκεται σύντομα στην αριστερή όχθη του Ρήνου στο Ντίσελντορφ.

Η Επιτροπή Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξης ενέκρινε τη χορήγηση της οικοδομικής άδειας, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων εξαιρέσεων από το σχέδιο ανάπτυξης, αλλά η απόφαση δεν ήταν ξεκάθαρη.

Υπήρξαν εννέα ψήφοι υπέρ (CDU, FDP), έξι κατά (τρεις φορές SPD, Die Linke, Tierschutz/Freie Wähler, Die Partei-Klima) και έξι αποχές (Grüne, μία φορά SPD).

Στην περιοχή Heerdt σχεδιάζεται ένα εξαώροφο ξενοδοχειακό κτίριο με 80 δωμάτια, εστιατόριο και αίθουσες συνεδριάσεων, που θα γειτνιάζει με τα κτίρια κατοικιών στο Heerdter Sandberg.

Η ομάδα-στόχος είναι επιχειρηματίες.

Επειδή οι οικοδομικές γραμμές προς το Heerdter Sandberg υπερβαίνουν κατά ένα μέτρο και προς την Brüsseler Straße κατά περίπου 5,50 μέτρα, απαιτούνται εξαιρέσεις από το σχέδιο ανάπτυξης. Η διοίκηση δεν έχει αντίρρηση.

Εκπρόσωπος του FDP τάσσεται υπέρ του ματ χρυσού

Το ξενοδοχείο ταιριάζει με τη γύρω περιοχή όσον αφορά το είδος και την έκταση της χρήσης του κτιρίου.

Τα κτίρια κατοικιών στην οδό Heerdter Sandberg 21-25 θα υπερέβαιναν την οικοδομική γραμμή προς το δρόμο με τον ίδιο τρόπο.

Προς την Prinzenallee/Brüsseler Straße, η οικοδομική γραμμή του διατηρητέου πολυώροφου κτιρίου Stern θα καταληφθεί.

Η απόσταση ασφαλείας των 20 μέτρων από την υπερυψωμένη Brüsseler Straße θα τηρούνταν επίσης, και το προβλεπόμενο ύψος κτιρίου των 20 μέτρων περίπου θα ταίριαζε στο άμεσο περιβάλλον – υπάρχουν ακόμη και κτίρια με ύψος έως και 28 μέτρα στο Heerdter Sandberg και στην Prinzenallee.

Επί του παρόντος, στο χώρο υπάρχουν ακόμη γκαράζ, τα οποία πρόκειται να κατεδαφιστούν. Παρεμπιπτόντως, τα σχέδια δεν είναι καινούργια.

Πριν από πέντε χρόνια, είχε χορηγηθεί προκαταρκτική έγκριση για το οικοδομικό σχέδιο.

Επειδή όμως αυτή είχε πλέον λήξει, οι πολιτικοί έπρεπε να ασχοληθούν ξανά με το θέμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Rheinische Post”, ο Mirko Rohloff (FDP) τάχθηκε υπέρ ενός ματ χρυσού φινιρίσματος -σε αντίθεση με την απεικόνιση- ώστε να μην επηρεάζεται η κοντινή κυκλοφορία από τις αντανακλάσεις του φωτός.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Alexander Fils (CDU), ελπίζει ότι το κτίριο θα δείχνει πράγματι χρυσό και όχι λαδί, όπως τα νέα ξενοδοχεία στον κεντρικό σταθμό.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης