Γερμανία: Το Aldi Süd εγκαινιάζει υπηρεσία κατ’ οίκον παράδοσης

Γερμανία: Το Aldi Süd εγκαινιάζει υπηρεσία παράδοσης

Μέχρι τώρα, το Aldi Süd παρέδιδε τρόφιμα μόνο στους υπαλλήλους, αλλά τώρα επεκτείνει την υπηρεσία στους πελάτες – σε ορισμένες πόλεις δοκιμαστικά για αρχή.

Η Aldi Süd θέλει να επεκτείνει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τους υπαλλήλους σε δική της υπηρεσία παράδοσης τροφίμων.

Από την Τρίτη, ο δημοφιλής discounter θέλει να παραδίδει αγαθά στους κατοίκους των δυτικογερμανικών πόλεων Mülheim an der Ruhr, Duisburg και Oberhausen με την ονομασία “Mein Aldi” – την περιοχή όπου οι εργαζόμενοι της Aldi Süd μπορούν ήδη να παραλαμβάνουν τρόφιμα στα σπίτια τους, σύμφωνα με την Handelsblatt.

Οι παραδόσεις δεν θα γίνονται από τα ίδια τα καταστήματα, αλλά από μια ειδική αποθήκη, η οποία ονομάζεται Dark Store.

Ηλεκτρικά οχήματα θα παραδίδουν τα αγαθά, τα οποία οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από μια γκάμα περίπου 1.300 προϊόντων στην ιστοσελίδα ή μέσω μιας εφαρμογής.

Τα πρώτα αποτελέσματα από τη δοκιμή με τους εργαζόμενους ήταν τόσο ελπιδοφόρα που η διοίκηση του discounter θέλησε να επεκτείνει το έργο, ανέφερε η Handelsblatt.

Η μέθοδος παράδοσης της Aldi είναι παρόμοια με εκείνη της ολλανδικής νεοφυούς επιχείρησης Picnic, όπου τα αυτοκίνητα ακολουθούν σταθερές διαδρομές εντός μιας περιοχής παράδοσης σύμφωνα με την “αρχή του γαλατά”.

Αυτό έχει το μειονέκτημα για τους πελάτες ότι δεν μπορούν να επιλέξουν το χρονικό παράθυρο παράδοσης, όπως συμβαίνει με άλλες γερμανικές υπηρεσίες παράδοσης σούπερ μάρκετ, όπως αυτή της Rewe.

Από την άλλη πλευρά, σημαίνει ότι η Aldi μπορεί να παραδώσει τα προϊόντα της με χαμηλό κόστος.

Σύμφωνα με την Handelsblatt, η Aldi Süd σχεδιάζει επίσης να δοκιμάσει το “Click & Collect”, όπου οι πελάτες παραγγέλνουν τα ψώνια τους online και τα παραλαμβάνουν οι ίδιοι από το κατάστημα.

Θα επεκταθεί το σχέδιο της Aldi Süd σε παγγερμανικό επίπεδο;

Η Aldi Süd δήλωσε, ωστόσο, ότι προς το παρόν δεν προβλέπεται η εφαρμογή του σε εθνικό επίπεδο.

“Δεν καταφέρνουν όλα αυτά τα έργα να ξεπεράσουν τη φάση της δοκιμής”, δήλωσε εκπρόσωπος στη Handelsblatt.

Η Kaufland, αδελφό κατάστημα της επίσης εκπτωτικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Lidl, λειτούργησε ήδη μια υπηρεσία παράδοσης στο Βερολίνο πριν από μερικά χρόνια, αλλά τη διέκοψε μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.

Είναι δύσκολο για τους εκπτωτικούς οίκους να κερδίσουν χρήματα με υπηρεσίες παράδοσης, επειδή τα περιθώρια κέρδους σε πολλά είδη είναι πολύ χαμηλά.

Αλλά το κόστος εφοδιαστικής είναι πάντα το ίδιο, ανεξάρτητα από το πόσο κοστίζει το παραδοτέο είδος.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης