Έρχεται το πιο ακριβό καλοκαίρι μπύρας όλων των εποχών

Σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα, για το 2023 διαφαίνεται το “το πιο ακριβό καλοκαίρι μπύρας όλων των εποχών”. Οι λόγοι για τους οποίους η αύξηση των τιμών πρέπει να είναι..

Χρόνο με το χρόνο, οι τιμές της μπύρας αποτελούν ένα αμφιλεγόμενο θέμα όχι μόνο στο Wiesn του Μονάχου, αλλά και στις μπυραρίες γενικότερα. Είναι ακόμα μέσα στο πλαίσιο της λογικής ή έχει τελειώσει προ πολλού;

Φέτος η στρόφιγγα των τιμών πρόκειται να κλείσει για άλλη μια φορά. Ο Stefan Fritsche, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ζυθοποιών Βερολίνου-Βρανδεμβούργου και διευθύνων σύμβουλος της ζυθοποιίας του μοναστηριού Neuzelle, προβλέπει μάλιστα σε συνέντευξή του στην “Bild” το “πιο ακριβό καλοκαίρι μπύρας όλων των εποχών”. Υπάρχουν λόγοι για αυτό.

Οι ζυθοποιίες της Γερμανίας στο όριο

Όποιος παρακολούθησε τις διάφορες αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τις ζυθοποιίες κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, δεν θα μπορούσε να μην παρατηρήσει την επισφαλή κατάσταση στην οποία βρέθηκε -και συνεχίζει να βρίσκεται- ο κλάδος.

Οι στενώσεις εφοδιασμού, το αυξημένο κόστος των πρώτων υλών και οι δραματικά υψηλότερες τιμές ενέργειας έφεραν πολλές ζυθοποιίες, ιδίως τις μικρές και μεσαίες, στα όρια τους – και ορισμένες ακόμη και πέραν αυτού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 7 πράγματα για την μπύρα.. Αν είστε λάτρης πρέπει να ξέρετε!

Το “φάντασμα του θανάτου” των ζυθοποιείων τα στοιχειώνει. Ο Holger Eichele της Γερμανικής Ένωσης Ζυθοποιών δήλωσε στο NDR ότι σχεδόν κάθε εβδομάδα η Ένωση λαμβάνει μια νέα αναφορά για ένα ζυθοποιείο που πρέπει να κλείσει.

Σύμφωνα με το “getraenke-news”, η ένωση υποθέτει ότι λόγω των επιπτώσεων των τελευταίων δύο ετών, ο “θάνατος ζυθοποιών” θα συνεχιστεί και ενδεχομένως θα αυξηθεί.

Για να αντισταθμιστεί αυτό και να αντισταθμιστεί με κάποιο τρόπο το αυξημένο κόστος παραγωγής, οι πελάτες θα πρέπει τελικά να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για τον δημοφιλή ποτό.

Οι καταναλωτές μπύρας πληρώνουν νέες τιμές ρεκόρ

Ειδικά στις μπυραρίες και τις παμπ, η κρίση της ζυθοποιίας έχει τεράστιο αντίκτυπο. Οι τιμές της μπύρας που ξεπερνούν τα πέντε ευρώ έχουν γίνει ο κανόνας σε πολλά μέρη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Bild”, η τιμή των 7,50 ευρώ για μισό λίτρο, που πρόσφατα θεωρούνταν “ουτοπική”, έχει πέσει σε ορισμένα εστιατόρια και παμπ. Στο Μόναχο στο “Pschorr” μια Helles κοστίζει πλέον 6,10 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Fritsche, οι υψηλότερες αυτές τιμές είναι απαραίτητες για να διασφαλιστεί η ύπαρξη των ζυθοποιείων, ώστε να μην εξαπλωθεί το ανεξέλεγκτο κλείσιμο των ζυθοποιών και να διατηρηθεί η ποικιλομορφία της μπύρας στη Γερμανία.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης