Ποιο είναι το πιο ακριβό μέρος για σπουδές στη Γερμανία;

Οι φοιτητές πρέπει να πληρώνουν όλο και περισσότερο για ένα δωμάτιο σε κοινόχρηστο διαμέρισμα. Το Μόναχο παραμένει μακράν το πιο ακριβό μέρος για σπουδές στη Γερμανία

Η πρωτεύουσα της Βαυαρίας παραμένει ένα ιδιαίτερα ακριβό μέρος για τους φοιτητές.

Όπως δείχνει μια νέα μελέτη για τα δωμάτια σε κοινόχρηστα διαμερίσματα, ένα μέσο δωμάτιο σε κοινόχρηστο διαμέρισμα στο Μόναχο κοστίζει πλέον 720 ευρώ.

Το Μόναχο παραμένει το πιο ακριβό μέρος για σπουδές στη Γερμανία

Η μητρόπολη του Ίζαρ συνεχίζει έτσι να είναι μακράν το πιο ακριβό μέρος για σπουδές στη Γερμανία, μπροστά από το Βερολίνο (640 ευρώ), τη Φρανκφούρτη (580 ευρώ), το Αμβούργο (570 ευρώ) και την Κολωνία (560 ευρώ).

Η σύγκριση τιμών εκπονήθηκε για την έναρξη του θερινού εξαμήνου 2023 από το Ινστιτούτο Moses Mendelssohn σε συνεργασία με την πύλη ακινήτων WG-Gesucht.de και την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων GBI. Η μελέτη επικαιροποιείται τακτικά επί δέκα χρόνια.

Υψηλές αυξήσεις τιμών στο Passau

Στο βαυαρικό κρατίδιο, το Passau ξεχώρισε αυτή τη φορά λόγω των ιδιαίτερα υψηλών αυξήσεων των τιμών.

Στην πόλη της Κάτω Βαυαρίας, η τιμή ενός δωματίου σε κοινόχρηστο διαμέρισμα αυξήθηκε κατά περίπου το ένα πέμπτο μέσα σε ένα χρόνο.

Ωστόσο, στα 425 ευρώ, το δωμάτιο εξακολουθεί να είναι σημαντικά φθηνότερο από ό,τι στο Μόναχο ή σε άλλες μεγάλες πόλεις.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης