Η SWEG προειδοποιεί για απεργίες στη Βάδη Βυρτεμβέργη

Η εταιρεία μεταφορών SWEG προειδοποίησε τους ταξιδιώτες στα νοτιοδυτικά για τις συνέπειες μιας απεργίας. Η εταιρεία ανακοίνωσε στον ιστότοπό της ότι πρέπει να αναμένονται λειτουργικές διαταραχές από (σήμερα) Πέμπτη (2:00 π.μ.) και μετά.

Η απεργία ανακοινώθηκε από το συνδικάτο GDL σε σύντομο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο της τρέχουσας μισθολογικής διαμάχης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η απεργία αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στο δίκτυο της Στουτγάρδης και στην κοιλάδα Neckar της θυγατρικής της SWEG Bahn Stuttgart GmbH (SBS).

Η απεργία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Τρίτη. Η σιδηροδρομική εταιρεία ζήτησε από τους χρήστες να ελέγχουν τις πληροφορίες για τα δρομολόγια στο sweg.de, bwegt.de, bahn.de ή στο DB navigator πριν ταξιδέψουν.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η GDL είχε ήδη προκηρύξει αρκετές προειδοποιητικές απεργίες και, μετά από ψηφοφορία, απεργίες στην κρατική Südwestdeutsche Landesverkehrs-GmbH (SWEG) – πιο πρόσφατα από την περασμένη Παρασκευή έως τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι επιπτώσεις ήταν περιορισμένες σε κάθε περίπτωση, μόνο στο δίκτυο SBS γύρω από τη Στουτγάρδη υπήρξαν σημαντικοί περιορισμοί.

Η διαμάχη για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις αφορά το Γερμανικό Συνδικάτο Μηχανοδηγών (GDL) που θέλει να διαπραγματευτεί συλλογική σύμβαση στο μέλλον όχι μόνο για την SBS, αλλά για ολόκληρο τον όμιλο SWEG με τους 1800 εργαζομένους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.