Τι πρέπει να κάνω εάν κολλήσω Covid στη Γερμανία;

Οι κανόνες γύρω από τις μολύνσεις με Covid στη Γερμανία έχουν αλλάξει πολύ τον τελευταίο χρόνο και πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται τι πρέπει να κάνουν αν κολλήσουν κορονοϊό τώρα. Συγκεντρώσαμε τους πιο πρόσφατους κανόνες για εσάς.

Μπορώ να κάνω δωρεάν “Bürgertest” για Covid αν έχω συμπτώματα στη Γερμανία;

Υπάρχουν συγκεκριμένες απαρέγκλιτες κατηγορίες για το ποιος απαλλάσσεται από την πληρωμή για ένα επίσημο τεστ αντιγόνου (το λεγόμενο Bürgertest) στη Γερμανία αυτή τη στιγμή, και το να έχετε συμπτώματα δεν είναι μία από αυτές.

Αυτοί που μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ αντιγόνου είναι τα παιδιά κάτω των πέντε ετών, τα άτομα που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους, οι έγκυες γυναίκες στο πρώτο τρίμηνο, καθώς και οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι σε διάφορες εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης. Όλες αυτές οι εξαιρέσεις απαιτούν κάποιου είδους απόδειξη.

Μπορείτε, ωστόσο, να λάβετε ένα δωρεάν covid test εάν μπορείτε να αποδείξετε ότι ένα μέλος του νοικοκυριού σας έχει Covid.

Για το σκοπό αυτό, θα χρειαστείτε απόδειξη θετικού τεστ και απόδειξη της αντίστοιχης διεύθυνσης κατοικίας.

Μπορείτε επίσης να λάβετε δωρεάν τεστ για να τερματίσετε την υποχρεωτική απομόνωσή σας. Για το σκοπό αυτό, χρειάζεστε επίσης απόδειξη ότι είχατε μολυνθεί από Covid.

Ο ιστότοπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας συμβουλεύει τους ασθενείς με συμπτώματα να παραμείνουν στο σπίτι τους και να καλέσουν τον γιατρό τους για να μάθουν τι πρέπει να κάνουν στη συνέχεια.

Εάν ο γιατρός σας αποφασίσει ότι χρειάζεται να υποβληθείτε σε τεστ, το κόστος της εξέτασης αυτής που θα διενεργηθεί από τον γιατρό θα καλυφθεί από τον ασφαλιστή υγείας σας.

Μπορώ να κάνω τεστ Covid για 3 ευρώ αν έχω συμπτώματα στη Γερμανία;

Η ύπαρξη συμπτωμάτων από μόνη της δεν είναι αρκετή για να δικαιούστε το τεστ αξίας 3 €.

Γι’ αυτό, θα πρέπει να έχετε κόκκινη προειδοποίηση στην προειδοποιητική εφαρμογή Corona, απόδειξη ότι σκοπεύετε να πάτε σε εκδήλωση σε κλειστό χώρο την ημέρα της εξέτασης ή απόδειξη ότι θα έρθετε σε επαφή με κάποιον που διατρέχει υψηλό κίνδυνο να προσβληθεί από σοβαρή μόλυνση Covid-19 (κάποιος άνω των 60 ετών, άτομα με αναπηρία, άτομα με προϋπάρχουσες παθήσεις) την ημέρα της εξέτασης.

Εάν δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις ούτε για δωρεάν τεστ ούτε για τεστ αξίας 3 ευρώ, θα πρέπει να πληρώσετε ό,τι χρεώνει το τοπικό σας κέντρο εξέτασης.

Μπορείτε επίσης να εξετάσετε τον εαυτό σας στο σπίτι χρησιμοποιώντας ένα αυτοδιαγνωστικό (self test) τεστ αντιγόνου.

Εάν έχετε συμπτώματα Covid, μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας, ο οποίος μπορεί να σας κανονίσει να κάνετε ένα τεστ PCR (ή να σας συμβουλεύσει για κάποια άλλη εξέταση).

Τι πρέπει να κάνω εάν κολλήσω Covid στη Γερμανία;
Πως μπορώ να κάνω δωρεάν Covid test στη Γερμανία; | By Printexstar

Πρέπει να κάνω εξέταση PCR στη Γερμανία;

Όχι. Παλαιότερα, τα άτομα που είχαν βρεθεί θετικά στο Covid ήταν υποχρεωμένα να κάνουν ένα τεστ PCR, αλλά αυτό δεν αποτελεί πλέον απαίτηση.

Εάν θέλετε να κάνετε ένα τεστ PCR, ωστόσο, θα χρειαστείτε απόδειξη θετικού τεστ αντιγόνου Covid για να το λάβετε δωρεάν.

Εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι ένα θετικό αυτοδιαγνωστικό τεστ είναι αρκετό για να σας δώσει το δικαίωμα να κάνετε δωρεάν τεστ PCR – αλλά όχι ένα επίσημο τεστ αντιγόνου (το λεγόμενο Bürgertest).

Σε αντίθεση με τις αρχές του έτους, μια κόκκινη προειδοποίηση στην εφαρμογή Corona warn δεν αρκεί για ένα δωρεάν τεστ PCR.

Έχω βρεθεί θετικός στο Covid στη Γερμανία- τι γίνεται τώρα;

Εάν έχετε βρεθεί θετικός για το Covid με τεστ αντιγόνου ή PCR, πρέπει να απομονωθείτε για τουλάχιστον πέντε ημέρες. Ο κανόνας αυτός ισχύει ακόμη και αν είστε πλήρως εμβολιασμένοι και δεν έχετε συμπτώματα.

Ο γενικός κανόνας σε όλα τα γερμανικά κρατίδια είναι ότι πρέπει να απομονωθείτε για 10 ημέρες, αλλά μπορείτε να το τερματίσετε αυτό εάν είστε απαλλαγμένοι από συμπτώματα για 48 ώρες και έχετε αρνητικό τεστ από την πέμπτη ημέρα.

Ορισμένα κρατίδια επιτρέπουν στους ανθρώπους να τερματίσουν την καραντίνα από την πέμπτη ημέρα και μετά, εάν δεν έχουν πλέον συμπτώματα.

Ενημερωθείτε από την τοπική σας αρχή για τους σχετικούς κανόνες στην περιοχή σας.

Κατά τη διάρκεια της κατ’ οίκον απομόνωσης, δεν επιτρέπεται να έχετε επισκέψεις από κανέναν από άλλο νοικοκυριό.

Πόσο πρέπει να μείνω σε καραντίνα στη Γερμανία; | By solidcolours

Πρέπει να πω σε κάποιον ότι έχω Covid στη Γερμανία;

Σε αντίθεση με νωρίτερα, δεν είστε πλέον υποχρεωμένοι να ενημερώσετε την τοπική υγειονομική αρχή ότι έχετε το Covid.

Πώς μπορώ να πάρω βεβαίωση ασθενείας στη Γερμανία;

Στη Γερμανία, πρέπει να προσκομίσετε στον εργοδότη σας ένα σημείωμα ασθενείας (eine Arbeitsunfähigkeitsbescheinigung) μετά από τρεις συνεχόμενες ημέρες ασθένειας.

Εάν έχετε Covid, θα μπορείτε να το πάρετε τηλεφωνικά από το γιατρό σας τουλάχιστον μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2022.

Τι πρέπει να κάνω όταν περάσουν οι πέντε ημέρες;

Εάν το τεστ είναι αρνητικό την πέμπτη ημέρα, μπορείτε να τερματίσετε την απομόνωσή σας. Εάν όχι, πρέπει να συνεχίσετε την αυτοαπομόνωση μέχρι να έχετε αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ.

Οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη, σε εγκαταστάσεις φροντίδας ηλικιωμένων και νοσηλείας, σε υπηρεσίες εξωνοσοκομειακής περίθαλψης και σε ιδρύματα για παροχή βοήθειας στην κοινωνική ενσωμάτωση, πρέπει να είναι απαλλαγμένοι από συμπτώματα για τουλάχιστον 48 ώρες και να έχουν αρνητικό τεστ αντιγόνου ή PCR το νωρίτερο την πέμπτη ημέρα μετά το πρώτο θετικό τεστ για να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Πώς μπορώ να λάβω πιστοποιητικό απόδειξης ανάρρωσης στη Γερμανία;

Εάν χρειάζεστε ένα επίσημο πιστοποιητικό για να αποδείξετε ότι έχετε αναρρώσει από μόλυνση Covid, πρέπει να υποβληθείτε σε εξέταση PCR.

Το πιστοποιητικό θα ισχύει 28 ημέρες μετά το αποτέλεσμα της εξέτασης PCR. Η εξέταση αντιγόνου δεν επαρκεί για την απόκτηση πιστοποιητικού απόδειξης ανάρρωσης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης