Βαυαρία: Πώς αντιδρούν τα σούπερ μάρκετ στις αγορές των καταναλωτών

Κάποιοι περιορίζουν τις πωλήσεις σε “οικιακές ποσότητες”, άλλοι αποθηκεύουν για να έχουν για τους επόμενους μήνες – τα σούπερ μάρκετ στη Βαυαρία αντιδρούν διαφορετικά στον πόλεμο στην Ουκρανία και τις υπερβολικές αγορές των πελατών τους.

Οι ημέρες πριν από το Πάσχα είναι, μετά τις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, οι ημέρες με τις υψηλότερες πωλήσεις στο λιανικό εμπόριο τροφίμων.

Επιπλέον, ορισμένοι πελάτες συνεχίζουν να συλλέγουν τρόφιμα, παρόλο που τα σούπερ μάρκετ επανειλημμένα απευθύνουν έκκληση να μην το κάνουν.

Πολλοί αναφέρουν άδεια ράφια για μαγειρικό λάδι ή αλεύρι, αλλά το μήνυμα των εταιρειών τροφίμων είναι: η προμήθεια στη Βαυαρία είναι και θα παραμείνει ασφαλής.

Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργηθούν ειδικά αποθέματα. Τα σούπερ μάρκετ αντιδρούν ωστόσο στην κατάσταση κρίσης.

Όγκος πωλήσεων προσωρινά περιορισμένος

Το Aldi Süd, για παράδειγμα, διατηρεί το δικαίωμα να περιορίσει προσωρινά την ποσότητα των τροφίμων που πωλούνται σε κάθε πελάτη σε περίπτωση μεγαλύτερης ζήτησης.

Μια εκπρόσωπος της εταιρείας εξήγησε ότι “αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να βλέπουμε μεγαλύτερη ζήτηση σε ορισμένες ομάδες προϊόντων”.

Ενδέχεται μεμονωμένα είδη να μην υπάρχουν σε απόθεμα για μικρό χρονικό διάστημα. Η εταιρεία βρίσκεται σε επαφή με τους προμηθευτές και αντιδρά στις εξελίξεις αυτές.

Το απόθεμα αυξήθηκε

Το Rewe αύξησε ακόμη και τα επίπεδα αποθεμάτων στις αποθήκες της ως απάντηση στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η εταιρεία εργάζεται εντατικά για να διατηρήσει τις όποιες επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στις αλυσίδες εφοδιασμού όσο το δυνατόν μικρότερες.

Οι τρέχουσες ποσότητες παραγγελιών βασίζονται σε προβλέψεις, οι οποίες βασίζονται στις πωλήσεις των προηγούμενων ετών την αντίστοιχη εποχή του έτους.

Αλλά τα αγαθά θα μπορούσαν επίσης να παραδοθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη μια μέρα στην άλλη.

Εμπόδια στον εφοδιασμό σε μεμονωμένες περιπτώσεις

Το Edeka εξασφαλίζει επίσης επαρκή προμήθεια όλων των προϊόντων για τις καθημερινές ανάγκες.

Ωστόσο, μια εκπρόσωπος του Edeka Südbayern εξήγησε ότι σε μεμονωμένες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν βραχυπρόθεσμες καθυστερήσεις στον εφοδιασμό ορισμένων προϊόντων.

Αυτό ισχύει ιδίως για τα βρώσιμα έλαια, ορισμένα από τα οποία προέρχονται από την Ουκρανία.

Και εδώ, επίσης, θα εισαχθούν ορισμένες ποσοστώσεις εάν η διαθεσιμότητα των αγαθών είναι περιορισμένη σε μεμονωμένες τοποθεσίες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ορισμένοι ανεξάρτητοι έμποροι λιανικής πώλησης καλούν ήδη τους καταναλωτές να αγοράζουν μόνο μικρές ποσότητες ορισμένων ειδών.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.