Πολιτικό χάος στη Βρετανία: Παραιτείται η Λιζ Τρας

Newsroom

Updated on:

Βρετανία: Μόνο με διαβατήριο πλέον Brexit

Η θητεία της κράτησε μόλις 44 ημέρες – Είναι η πιο βραχύβια πρωθυπουργός στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας

Την παραίτησή της από την πρωθυπουργία ανακοίνωσε η Λιζ Τρας, έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Επιτροπής 1922, που είναι αρμόδια για τα εσωκομματικά, Σερ Γκράχαμ Μπρέιντι, η Τρας ανακοίνωσε στους πολίτες την αποχώρησή της από το αξίωμα.

Η θητεία της κράτησε μόλις 44 ημέρες και η ίδια έγινε η πρωθυπουργός με την πλέον βραχύβια θητεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η θητεία της ήταν ιδιαίτερα θυελλώδης, ενώ η απομάκρυνσή της είχε θεωρηθεί μονόδρομος μετά την αναταραχή στις αγορές, την απομάκρυνση δύο βασικών υπουργών και την απώλεια της εμπιστοσύνης σχεδόν όλων των βουλευτών της.

Κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Επιτροπής 1922 αποφασίστηκε ότι η διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού θα γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, προσθέτοντάς ότι η ίδια θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι να αναδειχθεί διάδοχός της.

YouTube video

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης