Οι υπουργοί Μεταφορών λένε ότι κινδυνεύει το Deutschlandticket

Deutschlandticket: Έτοιμή η νέα εφαρμογή για το εισιτήριο των 49 ευρώ της Γερμανίας

Η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη καταλήξει στο πώς θα χρηματοδοτήσει το Deutschlandticket των 49 ευρώ τα επόμενα χρόνια και τώρα οι υπουργοί Μεταφορών των κρατιδίων προειδοποιούν ότι πρέπει να βρεθεί σύντομα μια λύση για να διασφαλιστεί η συνέχιση…

Οι υπουργοί Μεταφορών δεν είναι σίγουροι για την τύχη του εισιτηρίου των 49 ευρώ

Στην πορεία προς την τελική έναρξη ισχύος του εισιτηρίου Deutschlandticket των 49 ευρώ την 1η Μαΐου, οι υπουργοί Μεταφορών των 16 κρατιδίων της Γερμανίας και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης διαμάχησαν για το πώς θα χρηματοδοτηθεί το εισιτήριο μακροπρόθεσμα- πόσα χρήματα θα πρέπει να προέρχονται από τις κυβερνήσεις των κρατιδίων έναντι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Το εισιτήριο έχει πλέον πουληθεί 11 εκατομμύρια φορές και η συζήτηση για τη χρηματοδότηση αναζωπυρώνεται και πάλι, μετά τη δημοσίευση επιστολής του Πράσινου υπουργού Μεταφορών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Oliver Krischer προς τον ομοσπονδιακό υπουργό Μεταφορών Volker Wissing από την Süddeutsche Zeitung.

Ο Krischer έγραψε ότι χωρίς να καταλήξουν σε συμφωνία οι κυβερνητικοί φορείς, “τα ομόσπονδα κρατίδια πιστεύουν ότι η συνέχιση του Deutschlandticket, ή τουλάχιστον η ευρεία χρήση του, θα βρισκόταν σε σοβαρό κίνδυνο”.

Όπως έχει διαμορφωθεί, το σχέδιο προβλέπει ότι κάθε κρατίδιο και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παρέχουν 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ σε χρηματοδότηση για κάθε έτος μέχρι το 2025, αλλά το πώς θα καλυφθούν οι πρόσθετες δαπάνες παραμένει το σημείο διαφωνίας.

Ο Βόλκερ Βίσσινγκ κατηγορείται για μετακύλιση της ευθύνης

Μιλώντας στην Süddeutsche Zeitung, ο υπουργός Μεταφορών των Πρασίνων για τη Βάδη-Βυρτεμβέργη Winfried Hermann κατηγόρησε τον Wissing ότι περνάει την ευθύνη όταν πρόκειται για την εξεύρεση της χρηματοδότησης της δικής του πολιτικής.

“Το μέλλον του Deutschlandticket είναι αβέβαιο”, δήλωσε ο Hermann στην εφημερίδα, “Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και, κυρίως, ο ομοσπονδιακός υπουργός Μεταφορών Volker Wissing πρέπει επιτέλους να δεσμευτεί για ένα έργο που ο ίδιος ξεκίνησε και να αναλάβει το ήμισυ του κόστους του Deutschlandticket τα επόμενα χρόνια”.

Απαντώντας στα σχόλια που δημοσιεύθηκαν στη εφημερίδα, το υπουργείο Μεταφορών δήλωσε ότι η τεταμένη συζήτηση έγινε ακόμη πιο δύσκολη λόγω της “στενής δημοσιονομικής κατάστασης”, αλλά ότι το υπουργείο βρίσκεται σε στενή επαφή με τα κρατίδια και τον κλάδο των μεταφορών.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης