0.40€ λιγότερα: Οδηγός λεωφορείου αφήνει 14χρονη στο σκοτάδι

Μια 14χρονη κοπέλα επέστρεφε από τα σπορ και ήθελε να πάει σπίτι της με το λεωφορείο. Επειδή όμως φέρεται να είχε μαζί της 40 λεπτά λιγότερα, ο οδηγός του λεωφορείου δεν την άφησε να ταξιδέψει και αναγκάστηκε να περπατήσει επτά χιλιόμετρα για να επιστρέψει στο σπίτι της μέσα στο σκοτάδι.

Ένα βράδυ Παρασκευής του Απριλίου, ένα 14χρονο κορίτσι στο Saarbrücken βρίσκεται κανονικά στην προπόνηση στίβου.

Σύμφωνα με την “Saarbrücker Zeitung”, είχε ξεχάσει το κινητό της τηλέφωνο στο σπίτι εκείνη την ημέρα, αλλά είχε ήδη κανονίσει με τον πατέρα της την ώρα που θα την έπαιρνε από τη στάση του λεωφορείου.

Στη θήκη του κινητού της τηλεφώνου, η κοπέλα κρατάει και την ετήσια κάρτα λεωφορείου, οπότε δανείζεται πέντε ευρώ στην προπόνηση και δεν ανησυχεί για το δρόμο της επιστροφής.

Πρέπει να αγοράσει δύο εισιτήρια γιατί πρέπει να αλλάξει λεωφορείο μία φορά. Στην πρώτη διαδρομή, όλα πάνε καλά, αλλά στη συνέχεια θέλει να μπει στο δεύτερο λεωφορείο και βιώνει μια κατάσταση που μάλλον δεν θα ξεχάσει γρήγορα.

Έχει ακόμα 2,30 ευρώ στην τσέπη της και θέλει να αγοράσει ένα απλό εισιτήριο για παιδιά από τον οδηγό του λεωφορείου, το οποίο κοστίζει 2,10 ευρώ – είναι μόλις οκτώ και μισή το βράδυ και το σκοτάδι πέφτει σιγά σιγά.

Αλλά ο οδηγός του λεωφορείου δεν την πιστεύει ότι είναι μόλις 14 ετών και απαιτεί ταυτότητα ή ολόκληρο το εισιτήριο των 2,70 ευρώ.

Καθώς δεν έχει κανένα από τα δύο, μιλάει στον οδηγό και επιμένει ότι είναι πράγματι ακόμα παιδί.

Εκείνος όμως δεν δείχνει κανένα έλεος και στέλνει την κοπέλα ξανά έξω από το λεωφορείο, κλείνει τις πόρτες και απομακρύνεται.

Η κοπέλα περπατάει επτά χιλιόμετρα στο σπίτι της μέσα στο σκοτάδι

Εντελώς τρομοκρατημένη από την κατάσταση και αβοήθητη επειδή δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους γονείς της χωρίς κινητό τηλέφωνο, η 14χρονη αποφασίζει να διανύσει την απόσταση με τα πόδια μέχρι το σπίτι της.

Φοβάται να περπατήσει τέτοια ώρα Παρασκευή βράδυ και επιλέγει διαφορετική διαδρομή επτά χιλιομέτρων κατά μήκος του Σάαρ.

Την ίδια στιγμή, ο πατέρας στέκεται στην καθορισμένη στάση του λεωφορείου και αγχώνεται επειδή η κόρη του δεν είναι ανάμεσα στους επιβάτες του λεωφορείου.

Περιμένει για λίγο και στη συνέχεια πηγαίνει στο σπίτι του για να διανύσει τη διαδρομή μαζί με τον γιο του και να αναζητήσει την κόρη του.

Η μητέρα ψάχνει επίσης στους δρόμους για το παιδί της και είναι έτοιμη να καλέσει την αστυνομία.

Αλλά γύρω στις 10 το βράδυ, η 14χρονη επιστρέφει στο σπίτι κλαίγοντας, λέει ο πατέρας στην “Saarbrücker Zeitung”.

Η οικογένεια είναι ανακουφισμένη που δεν έπαθε τίποτα το παιδί, αλλά ταυτόχρονα είναι εξοργισμένη που ο οδηγός του λεωφορείου άφησε το κορίτσι σε μια τέτοια κατάσταση.

Ο πατέρας λέει για το περιστατικό στην “Saarbrücker Zeitung”: “Απλώς θα περίμενα λίγη διακριτικότητα. Φανταστείτε να είχε συμβεί κάτι κακό”.

Μετά από πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η αρμόδια εταιρεία ζητά συγγνώμη για το περιστατικό και διαβεβαιώνει ότι θα μιλήσει με τον οδηγό του λεωφορείου και θα τον καθοδηγήσει με συνέπεια.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης