Τα 3/4 των Γερμανών είναι δυσαρεστημένοι με την Κυβέρνηση

Σόλτς-Στεκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Η υποστήριξη για τον συνασπισμό SPD-FDP-Πράσινων στη Γερμανία είναι χαμηλή. Οι πολίτες συνδέουν το νέο νόμο της κυβέρνησης για τη θέρμανση με την πρόσφατη αύξηση της υποστήριξης προς το ακροδεξιό AFD…

Το RTL αποκαλύπτει δυσαρέσκεια με τη γερμανική κυβέρνηση

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που δημιούργησαν οι γερμανικοί ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί RTL και ntv, τα τρία τέταρτα των ψηφοφόρων στη Γερμανία δεν είναι σήμερα ευχαριστημένοι με τη γερμανική κυβέρνηση.

Το 77% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι λίγο ικανοποιημένοι ή εντελώς δυσαρεστημένοι με τις τρέχουσες κυβερνητικές πολιτικές.

Στο ποσοστό αυτό περιλαμβάνονται και άτομα που είναι υποστηρικτές των τριών κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση συνασπισμού, με το 52% των υποστηρικτών του SPD, το 55% των ψηφοφόρων των Πρασίνων και το 71% των ψηφοφόρων του FDP να δηλώνουν δυσαρεστημένοι με το κόμμα τους.

Οι ψηφοφόροι βλέπουν την πανωλεθρία του νόμου περί θέρμανσης ως χαοτική

Οι προσπάθειες της γερμανικής κυβέρνησης να περάσει έναν νέο νόμο για τη θέρμανση, ο οποίος αποτελεί καυτό θέμα από τότε που ο υπουργός των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ ανακοίνωσε ένα σχέδιο για την επιτάχυνση της μετάβασης της χώρας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αναφέρθηκε από τους ερωτηθέντες ως ο κύριος λόγος για τον οποίο είναι δυσαρεστημένοι με τον συνασπισμό.

Ο άναρχος Heizungsgesetz προκαλεί άνοδο του AFD στις δημοσκοπήσεις;

Η αρχική και απλούστερη εκδοχή του Heizungsgesetz του Χάμπεκ επαινέθηκε από όσους ανησυχούν για τις ολοένα και πιο αισθητές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη Γερμανία.

Αν και οι επικριτές επισημαίνουν ότι ο στόχος της παγγερμανικής κλιματικής ουδετερότητας έως το 2045 δεν συνάδει με τη συμφωνία του Παρισιού για τη διατήρηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από 1,5 βαθμό, η πολιτική επαινέθηκε ως βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τώρα, το μόνο πράγμα που είναι σαφές στους περισσότερους θεατές -δηλωμένους οικολόγους ή μη- είναι ότι το Heizungesetz του Χάμπεκ έχει γίνει όλο αυτό εξαιρετικά συγκεχυμένο.

Αυτή η σύγχυση και η έλλειψη επικοινωνίας με το κοινό σχετικά με τις αλλαγές στο νόμο έχουν αναφερθεί ως εξήγηση για την αυξημένη υποστήριξη προς το ακροδεξιό κόμμα AFD της Γερμανίας τις τελευταίες εβδομάδες.

Το λαϊκιστικό κόμμα χαρακτήρισε τον νέο νόμο “χαστούκι για όλους τους σκληρά εργαζόμενους”, μια θέση την οποία η γερμανική εφημερίδα nd χαρακτήρισε ως το AFD “που ρουφάει το νέκταρ της κρίσης”.

Η εκλογή του Ρόμπερτ Σέσελμαν στη Θουριγγία, που σηματοδοτεί την πρώτη νίκη του AFD σε εκλογές περιφερειακού συμβουλίου, και το γεγονός ότι το κόμμα είναι πλέον το δεύτερο δημοφιλέστερο στη χώρα, αναφέρθηκαν ευρέως ως ακούσιες παρενέργειες του τυχαίου Heizungsgesetz του συνασπισμού.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης