50.000Ε Ζημιά: Παιδιά βανδάλισαν δημοτικό σχολείο στη Γερμανία

Αναποδογύρισαν τραπέζια και καρέκλες, λέρωσαν με μπογιά τα έπιπλα και έβγαλαν το περιεχόμενο από τα ντουλάπια. Τρία αγόρια (11, 12, 12) τα έκαναν γης Μαδιάμ σε δημοτικό σχολείο στο Haldensleben, προκαλώντας ζημιές ύψους πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ!

Το βράδυ του Σαββάτου, οι τρεις τους ανακάλυψαν μια ανοιχτή πόρτα και μπήκαν στο σχολικό κτίριο. Ένας κάτοικος αντιλήφθηκε τα παιδιά γύρω στις 8.30 μ.μ. και ειδοποίησε την αστυνομία.

Όταν η αστυνομία έφτασε στο σχολείο Otto-Boye-School στην Bülstringer Straße λίγη ώρα αργότερα, έπιασε τα παιδιά επ’ αυτοφώρω.

Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στη BILD: Τα παιδιά “κατέστρεψαν όλα τα δωμάτια, κατέστρεψαν έπιπλα και πλημμύρισαν τους νιπτήρες.

Επίσης, λέρωσαν τους τοίχους και τα έπιπλα με μπογιά από την αίθουσα τέχνης”.

Η αστυνομία υπολογίζει προσωρινά τις ζημιές σε περίπου 50.000 ευρώ

“Η εκτίμηση εξηγείται από το γεγονός ότι τοίχοι και αντικείμενα λερώθηκαν με μπογιά σε μεγάλη έκταση και ότι καταστράφηκε επίσης εξοπλισμός υψηλής ποιότητας.

Η ακριβής εκτίμηση των ζημιών θα πάρει αρκετό χρόνο”, λέει η Stefanie Stirnweiß, Stadtmarketing Haldensleben.

Τα παιδιά, ένα από τα οποία είναι πρώην μαθητής του δημοτικού σχολείου, παραδόθηκαν στη συνέχεια στους γονείς τους.

Έπρεπε να εμφανιστούν την επόμενη ημέρα για μια επιχείρηση καθαρισμού και να καθαρίσουν μέρος της ακαταστασίας που είχαν προκαλέσει.

“Η ζημιά θα διευθετηθεί μέσω της ασφαλιστικής εταιρείας”, εξηγεί ο Stirnweiß. Ως εκ τούτου, η ασφαλιστική εταιρεία θα ζητήσει πιθανότατα από τους γονείς των παιδιών να πληρώσουν εκ των υστέρων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης