Πώς μπορείτε να πάρετε πίσω χρήματα από την ασφάλεια;

Με τη μορφή προγραμμάτων μπόνους, πολλές ασφαλιστικές εταιρείες υγείας επιβραβεύουν τους πελάτες τους με αρκετές εκατοντάδες ευρώ, αν φροντίζουν την υγεία τους. Εμείς σας λέμε πού μπορείτε να πάρετε τα περισσότερα χρήματα.

Πρόκειται για μια κατάσταση στην οποία όλοι κερδίζουν, τόσο οι πελάτες όσο και οι ίδιες οι ασφαλιστικές εταιρείες υγείας: Όσοι φροντίζουν καλά την υγεία τους ανταμείβονται από τα προγράμματα μπόνους των ασφαλιστικών εταιρειών υγείας.

Ως αποτέλεσμα, αναμένουν λιγότερες περιπτώσεις ασθενειών και, συνεπώς, χαμηλότερο κόστος ασφάλισης.

Κατά κανόνα, τα αποδεικτικά των εξετάσεων του προηγούμενου έτους πρέπει να υποβάλλονται στην ασφαλιστική εταιρεία υγείας έως τις 31 Μαρτίου.

Ωστόσο, οι προθεσμίες δεν είναι ίδιες για όλα τα ταμεία ασφάλισης ασθενείας. Και η έκταση των προγραμμάτων μπόνους διαφέρει επίσης.

Η BKK Hercules, για παράδειγμα, διαφημίζει πριμ μπόνους άνω των 400 ευρώ.

Ωστόσο, ένα τόσο υψηλό μπόνους δεν μπορεί να αναμένεται με κάθε πρόγραμμα μπόνους.

“Εξαιρετικό” και “πολύ καλό

Σε ένα τεύχος, η “Focus Money” συνέκρινε τώρα διάφορα ταμεία υποχρεωτικής ασφάλισης υγείας.

Όπως αναφέρει το “Focus” σε ένα συνοπτικό άρθρο, στα προγράμματα μπόνους για οικογένειες και ενήλικες που βαθμολογούνται ως “εξαιρετικά” περιλαμβάνονται το Bergische Krankenkasse και το DAK Gesundheit.

Όσον αφορά τα προγράμματα μπόνους για τα παιδιά, οι δύο αυτοί ασφαλιστικοί οργανισμοί υγείας αξιολογούνται επίσης ως “πολύ καλά”.

Επιπλέον, η Securvita Krankenkasse καθώς και η AOK Plus έλαβαν το βραβείο “άριστα” για τους ενήλικες.

Το τελευταίο, ωστόσο, είναι διαθέσιμο μόνο στη Σαξονία και τη Θουριγγία. Η AOK Bavaria διαθέτει επίσης ένα πρόγραμμα μπόνους.

Τα ασφαλιστικά ταμεία είναι δημιουργικά στην εφαρμογή των προγραμμάτων μπόνους.

Για παράδειγμα, η συμμετοχή σε αθλητικό σύλλογο, η προληπτική οδοντιατρική περίθαλψη και ο επαγγελματικός καθαρισμός, τα αθλητικά σήματα ή τα προληπτικά ιατρικά μέτρα ανταμείβονται με τη συλλογή πόντων.

Η εγγραφή εμβολιασμών μπορεί επίσης να αποφέρει πόντους στους πελάτες.

Αυτοί μπορούν στη συνέχεια να μετατραπούν σε χρήματα και να μεταφερθούν στον λογαριασμό ή να χρησιμοποιηθούν για συνταγές φαρμάκων, για παράδειγμα.

Είναι επίσης δυνατή η οικονομική υποστήριξη “για το γυμναστήριο, τον αθλητικό σύλλογο ή την αγορά ενός fitness tracker”, εξηγεί το “chip.de”.

Ομοίως, η αγορά γυαλιών ή η θεραπεία βελονισμού μπορεί επίσης να υποστηριχθεί οικονομικά.

Το “chip.de” έχει επίσης καταρτίσει έναν κατάλογο που δείχνει τα μέσα ασφάλιστρα.

Αυτές κυμαίνονται από 60 ευρώ με την Bergische Krankenkasse, έως 50,66 ευρώ με την DAK Gesundheit, έως 20 ευρώ με την Techniker Krankenkasse.

Η Securvita Krankenkasse βρίσκεται στη σταθερή μεσαία θέση με μέσο όρο 40 ευρώ.

Στο χαρτί ή στην εφαρμογή

Οι πόντοι μπορούν είτε να καταχωρηθούν σε ένα βιβλιάριο μπόνους με τον παραδοσιακό τρόπο με σφραγίδα και υπογραφή είτε να καταχωρηθούν στις εφαρμογές των ασφαλιστικών οργανισμών.

Αλλά: δεν προσφέρουν ήδη όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες υγείας την ψηφιακή υπηρεσία.

Και είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε: Εάν αλλάξετε ασφαλιστικό φορέα υγείας, οι πόντοι μπόνους λήγουν.

Όπως εξηγεί, μεταξύ άλλων, η DAK Gesundheit στον ιστότοπό της, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να ενεργοποιήσετε το πρόγραμμα μπόνους είναι να εγγραφείτε στην εφαρμογή ή στον ιστότοπο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης