Το εισιτήριο των 49 ευρώ τίθεται σε κυκλοφορία σε όλη τη Γερμανία

Οι προπωλήσεις για το Deutschlandticket (που ονομάζεται επίσης “D-Ticket”) ξεκίνησαν τη Δευτέρα σε όλη τη Γερμανία. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για την αγορά του εισιτηρίου και τι προσφέρει.

Τη Δευτέρα ξεκίνησε η πώληση του πολυαναμενόμενου μηνιαίου εισιτηρίου των 49 ευρώ της Γερμανίας.

Η συνέχεια του δημοφιλούς εισιτηρίου των 9 ευρώ του περασμένου καλοκαιριού, επιτρέπει τη μετακίνηση σε όλες τις τοπικές και περιφερειακές συγκοινωνίες σε όλη τη χώρα.

Ακολουθούν όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Πού και πώς μπορώ να αγοράσω το εισιτήριο των 49 ευρώ στη Γερμανία;

Το εισιτήριο θα είναι διαθέσιμο από την 1η Μαΐου ως ψηφιακή συνδρομή που μπορεί να ακυρωθεί μηνιαίως.

Από τη Δευτέρα, 3 Απριλίου, οι πελάτες θα μπορούν να το αγοράζουν μέσω της εφαρμογής και του ιστότοπου της Deutsche Bahn, καθώς και από τις αντίστοιχες εταιρείες περιφερειακών μεταφορών.

Αρκετές εταιρείες προσφέρουν μια ειδική εφαρμογή εισιτηρίου αξίας 49 ευρώ – όπως η Hansecom και η Mobility Inside – και το εισιτήριο μπορεί επίσης να αγοραστεί με τη μορφή κάρτας chip.

Μπορώ να αγοράσω το εισιτήριο των 49 ευρώ και αυτοπροσώπως;

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε τη συνδρομή αυτοπροσώπως στα σταθερά σημεία πώλησης της εκάστοτε περιφερειακής εταιρείας μεταφορών.

Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά τους χρόνους αναμονής, σύμφωνα με την BVG του Βερολίνου.

Σε γενικές γραμμές, δεν θα είναι επίσης δυνατή η αγορά εισιτηρίων στα αυτόματα μηχανήματα εισιτηρίων, επειδή αυτά συνήθως δεν προσφέρουν συνδρομές.

Ποια μέσα μεταφοράς μπορώ να χρησιμοποιήσω με το εισιτήριο;

Όπως και το εισιτήριο των 9 ευρώ το καλοκαίρι του 2022, το Deutschlandticket ισχύει σε όλα τα τοπικά και περιφερειακά λεωφορεία, τρένα και τραμ.

Εξαιρούνται τα τρένα ICE, IC και EC, καθώς και τα ιδιωτικά λεωφορεία.

Το εισιτήριο δεν ισχύει επίσης για τα πλοία – εκτός από τις συνδέσεις που αποτελούν μέρος των τοπικών δημόσιων μεταφορών, όπως τα πλοία στο Αμβούργο ή στο Wannsee του Βερολίνου.

Το εισιτήριο των 49 ευρώ τίθεται σε κυκλοφορία σε όλη τη Γερμανία
Ποια μέσα μεταφοράς μπορώ να χρησιμοποιήσω με το εισιτήριο των 49 ευρώ;

Ισχύει το εισιτήριο και για το FlixTrain;

Όχι, το εισιτήριο δεν ισχύει στην εκπτωτική εταιρεία τρένων FlixTrain, όπως δεν ισχύει και στις υπεραστικές γραμμές της DB.

Οι μετακινήσεις με το FlixBus δεν καλύπτονται επίσης από το Deutschlandticket.

Για ποια περίοδο ισχύει το εισιτήριο των 49 ευρώ;

Το Deutschlandticket ισχύει πάντα για τον τρέχοντα ημερολογιακό μήνα.

Έτσι, αν αποφασίσετε να αγοράσετε το εισιτήριο μόνο στις 15 Μαΐου, θα πρέπει να πληρώσετε το πλήρες ποσό των 49 € για την περίοδο έως τις 30 Μαΐου.

Κατ’ αρχήν, το Deutschlandticket προορίζεται για συνδρομή. Εάν δεν το ακυρώσετε, θα λάβετε αυτόματα το εισιτήριο για τον επόμενο μήνα.

Ωστόσο, το εισιτήριο μπορεί πάντα να ακυρωθεί στο τέλος κάθε μήνα.

Τι συμβαίνει με τις υπάρχουσες συνδρομές στη Γερμανία;

Αυτό ποικίλλει ανάλογα με την εκάστοτε εταιρεία μεταφορών.

Κατ’ αρχήν, το εισιτήριο των 49 ευρώ είναι μια πρόσθετη συνδρομή και δεν αντικαθιστά αυτόματα τις υπάρχουσες προσφορές των εταιρειών και ενώσεων μεταφορών.

Συνεπώς, οι κάτοχοι υφιστάμενων εισιτηρίων διαρκείας θα πρέπει να επικοινωνήσουν το συντομότερο δυνατό με την εταιρεία μεταφορών που εξέδωσε το εισιτήριο για να μάθουν αν πρέπει να προβούν σε ενέργειες για τη μετατροπή της συνδρομής τους σε Deutschlandticket.

Αξίζει να προμηθευτώ το εισιτήριο των 49 ευρώ;

Το εισιτήριο των 49 ευρώ αξίζει ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν τις περιφερειακές συγκοινωνίες μεταξύ διαφορετικών πόλεων: σε πολλές περιπτώσεις, το Deutschlandticket θα τους κοστίσει ένα κλάσμα από αυτό που έπρεπε να πληρώσουν για τη συνδρομή τους μέχρι τώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι ταξιδεύουν κυρίως με λεωφορεία και τρένα στην πόλη τους θα πρέπει να κάνουν τους υπολογισμούς τους πριν αποκτήσουν συνδρομή στο νέο εισιτήριο.

Είναι αλήθεια ότι πολλά άλλα εισιτήρια διαρκείας των μέσων μαζικής μεταφοράς είναι συνήθως ακριβότερα από το Deutschlandticket.

Ωστόσο, συχνά περιλαμβάνουν πρόσθετα προνόμια, όπως τη δυνατότητα να παίρνετε μαζί σας άλλο ένα άτομο το Σαββατοκύριακο, έναν σκύλο ή ένα ποδήλατο.

Στο Βερολίνο, για παράδειγμα, το Umweltkarte (περιβαλλοντικό εισιτήριο) είναι μεταβιβάσιμο.

Τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα, δύο ενήλικες και έως τρία παιδιά (έως και 14 ετών) μπορούν να ταξιδέψουν μαζί με ένα εισιτήριο. Το Deutschlandticket δεν προβλέπει ακόμη τέτοιες δυνατότητες.

Αρκετά κρατίδια, όπως η Έσση και το Αμβούργο, αναπτύσσουν ειδικά εισιτήρια για άτομα που λαμβάνουν κοινωνικές παροχές.

Το μειωμένο Deutschlandticket θα κοστίζει στους επιβάτες 31 ευρώ το μήνα στην Έσση και μόνο 19 ευρώ για όσους λαμβάνουν επιδόματα στο Αμβούργο.

Θα συνεχίσουν να προσφέρονται ακριβότερα μεμονωμένα και μηνιαία εισιτήρια;

Ναι, τα απλά και εβδομαδιαία εισιτήρια θα συνεχίσουν φυσικά να προσφέρονται, καθώς δεν ενδιαφέρονται όλοι για ένα μηνιαίο εισιτήριο αξίας 49 ευρώ.

Σε γενικές γραμμές, δεν είναι ακόμη σαφές πόσοι άνθρωποι θα αγοράσουν το εισιτήριο των 49 ευρώ.

Η Ένωση Γερμανικών Εταιρειών Μεταφορών έχει εκτιμήσει ότι θα υπάρξουν περίπου 5,6 εκατομμύρια νέοι πελάτες.

Έντεκα εκατομμύρια υφιστάμενοι πελάτες συνδρομητών θα μεταβούν στο Deutschlandticket, σύμφωνα με την πρόβλεψη.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης