Αεροδρόμιο Μόναχο: Πολλοί επιβάτες πετούν χωρίς τις αποσκευές

Newsroom

Αεροδρόμια: Γιατί απαγορεύονται ακόμα τα υγρά στις χειραποσκευές;

Στο αεροδρόμιο του Μονάχου απογειώνονται καθημερινά έως και δέκα αεροπλάνα που δεν έχουν όλες τις αποσκευές όλων των επιβατών τους. Ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό, αλλά και πάλι ενοχλητικό…

Είναι ο τρόμος πολλών ταξιδιωτών που μετακινούνται με αεροπλάνο: Επιβιβάζεστε στο αεροπλάνο στο αεροδρόμιο αναχώρησης και περιμένετε μάταια τις αποσκευές σας στον προορισμό των διακοπών σας.

Δεν είναι σε καμία περίπτωση ο κανόνας να μην φτάνει η δική σας βαλίτσα, αλλά μπορεί να συμβεί κατά καιρούς.

Στο αεροδρόμιο του Μονάχου, αυτό συμβαίνει λίγο πιο συχνά από ό,τι συνήθως.

Περίπου 900 αεροσκάφη απογειώνονται καθημερινά από το αεροδρόμιο Franz Josef Strauss.

Για περίπου πέντε έως δέκα αεροπλάνα, ωστόσο, τμήματα των αποσκευών παραμένουν στη βαυαρική πρωτεύουσα, όπως δήλωσε στην “Bayerischer Rundfunk” ο Marc Zangl, αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Εργασίας της Flughafen München GmbH και της θυγατρικής της εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης Aerogrund.

Στην πραγματικότητα ένα μικρό ποσοστό, αλλά παρ’ όλα αυτά φυσικά ενοχλητικό για τους ενδιαφερόμενους.

Τεταμένη η κατάσταση με το προσωπικό στο αεροδρόμιο

Γιατί όμως μένουν πίσω περισσότερες αποσκευές από ό,τι συνήθως; Σύμφωνα με τον Zangl, έχει να κάνει με την τεταμένη κατάσταση του προσωπικού.

Κατά μέσο όρο, οι επιβάτες φέρνουν μαζί τους 200 αποσκευές σε μια πτήση. Αυτό οδηγεί γρήγορα σε ένα βουνό από βαλίτσες “σε ένα τριψήφιο ή τετραψήφιο νούμερο”.

Σε μια κανονική εποχή, αυτό δεν θα αποτελούσε πρόβλημα.

Αλλά αυτή τη στιγμή – με τις διακοπές, τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου (IAA) που άρχισε και το Oktoberfest που πλησιάζει – φτάνει κανείς γρήγορα στα όρια. Ιδιαίτερα καθώς ο μεγάλος συνωστισμός επιδεινώθηκε πρόσφατα από επανειλημμένες καθυστερήσεις που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο του επιχειρησιακού συμβουλίου, η Aeroground, η οποία απασχολεί συνολικά 2.300 άτομα, έχει αυτή τη στιγμή έλλειψη περίπου 250 έως 300 υπαλλήλων μόνο στο προσωπικό γραφείου και στο επιτόπιο προσωπικό.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης