Αεροδρόμιο Μονάχου: Επιβάτες καταρρέουν μέσα στο αεροπλάνο

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Γιατί δεν πρέπει να περπατάτε στο αεροπλάνο χωρίς παπούτσια;

Στο αεροδρόμιο του Μονάχου, οι επιβάτες έλιωναν επί ώρες μέσα σε ένα αεροπλάνο. Κάποιοι από αυτούς κατέρρευσαν, αλλά δεν τους επιτράπηκε να κατέβουν. Σε απόγνωση, ειδοποίησαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης…

Συγκλονιστικές σκηνές διαδραματίστηκαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου το πρωί της Κυριακής. Οι επιβάτες είχαν εγκλωβιστεί για ώρες σε ένα αεροπλάνο κάτω από τον καυτό ήλιο.

Επιβάτες κατέρρευσαν, αναγκάστηκαν να κάνουν εμετό – επειδή δεν λειτουργούσε κλιματισμός στο αεροπλάνο! Οι άνθρωποι έπρεπε να αντέξουν για περίπου τρεις ώρες – μόνο τότε τους επέτρεψαν να βγουν έξω και να τους περιθάλψει το προσωπικό έκτακτης ανάγκης.

Αεροδρόμιο Μονάχου: Επιβάτες διαμαρτύρονται μετά από μία ώρα

Ο Vincent G. (18 ετών) βρισκόταν επίσης στο αεροπλάνο της Tailwind. Ήταν προγραμματισμένο να απογειωθεί για την Αττάλεια στις 9.55 π.μ. Η Tui είχε ναυλώσει το αεροπλάνο, πολλοί επιβάτες είχαν κάνει κράτηση για ταξίδι στην Αττάλεια μέσω του ταξιδιωτικού πράκτορα.

Ο Βίνσεντ ήθελε να γιορτάσει την αποφοίτησή του από το λύκειο κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Τουρκία – αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά: “Μας επέτρεψαν να επιβιβαστούμε στο αεροπλάνο γύρω στις 10 π.μ. – και μετά δεν συνέβη τίποτα”, λέει ο Βαυαρός.

Όλοι περίμεναν – αλλά μόνο η θερμοκρασία ανέβηκε. “Μετά από μία ώρα, οι πρώτοι άνθρωποι άρχισαν να παραπονιούνται για τη ζέστη”, λέει ο Vincent. “Ένιωθες πραγματικά λύπη για τους ηλικιωμένους και τα μικρά παιδιά κυρίως”. Και γι’ αυτούς, τα πράγματα επρόκειτο να χειροτερέψουν: Μετά από λίγο περισσότερο από δύο ώρες, δύο ηλικιωμένοι κύριοι κατέρρευσαν στο διάδρομο. “Ήταν εντελώς αφυδατωμένοι”, δήλωσε ένας άλλος επιβάτης στην tz.

Πιλότος στο Μόναχο κάνει τρελή ανακοίνωση

Στη συνέχεια, τα εξαντλημένα παιδιά αρχίζουν να κάνουν εμετό. Και ο πιλότος; Συνεχίζει να ανακοινώνει “ότι δεν ξέρει πότε μπορεί να απογειωθεί το αεροπλάνο”, λέγοντας ότι υπάρχει τεχνικό πρόβλημα. Παρεμπιπτόντως, οι επιβάτες που περιμένουν πρέπει να πληρώσουν για τα ποτά στο αεροπλάνο.

Αλλά το πράγμα γίνεται ακόμα πιο τρελό: μετά από σχεδόν τρεις ώρες στο αποπνικτικό αεροπλάνο, όταν οι άνθρωποι φωνάζουν ότι θέλουν επιτέλους να αποβιβαστούν, ο πιλότος κάνει μια απίστευτη ανακοίνωση: “Μην κάνετε τίποτα απερίσκεπτο τώρα”, απειλεί τους επιβάτες.

Επιβάτες καταρρέουν στην πίστα του αεροδρομίου του Μονάχου

Μόνο μετά από σχεδόν τρεισήμισι ώρες επιτρέπεται στους επιβάτες να εγκαταλείψουν το αεροπλάνο. Πολύ αργά για κάποιους: καταρρέουν στην πίστα και χρειάζονται ιατρική φροντίδα.

Πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο στο αεροδρόμιο του Μονάχου; Απαντώντας σε ερώτημα του tz, ένας εκπρόσωπος εξήγησε: “Το αεροπλάνο δεν μπόρεσε να απογειωθεί λόγω τεχνικών προβλημάτων – αρχικά δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Η διοίκηση του αεροδρομίου έμαθε για τις τρομερές συνθήκες που επικρατούσαν στο αεροσκάφος μόνο γύρω στις 12.30 το μεσημέρι. “Μεταξύ άλλων, οι επιβάτες είχαν καλέσει τον αριθμό έκτακτης ανάγκης”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Μετά τον καύσωνα έρχεται η φρίκη: Ο ταξιδιωτικός πράκτορας Tui δηλώνει ότι δεν ευθύνεται

Μετά τον συναγερμό, η ομάδα του αεροδρομίου οργάνωσε γρήγορα μια σκάλα για να διαφύγουν οι επιβάτες. Στο σημείο έσπευσαν επίσης η πυροσβεστική και η υπηρεσία διάσωσης. Στη συνέχεια, οι άνθρωποι μεταφέρθηκαν στον δροσερό τερματικό σταθμό και τους δόθηκε κάτι να πιουν και να φάνε. Τουλάχιστον: κανείς δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί σε κλινική, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αεροδρομίου.

Όπως αναφέρθηκε: Ο παραθεριστής Vincent είχε κλείσει την πτήση μέσω του ταξιδιωτικού πράκτορα Tui, στο πλαίσιο ενός οργανωμένου ταξιδιού. Ήταν ένας από τους πολλούς παραθεριστές της Tui που επέβαιναν στο αεροπλάνο – αλλά η Tui δεν ήταν υπεύθυνη για τη λειτουργία της πτήσης, εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρείας. Η αεροπορική εταιρεία – δηλαδή η Tailwind – ήταν υπεύθυνη για την πτήση…

Παρεμπιπτόντως: Το αεροπλάνο απογειώθηκε αργά το απόγευμα…

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης