Προσοχή: Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της νότιας Γερμανίας

Μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση αναμένεται στη Νότια Γερμανία

Το τελευταίο μεγάλο κύμα κυκλοφορίας των καλοκαιρινών διακοπών αναμένεται αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς οι διακοπές ολοκληρώνονται στη Βαυαρία και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Η γερμανική ένωση αυτοκινητιστών ADAC δήλωσε ότι οι οδηγοί στη νότια Γερμανία είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν κυκλοφοριακή συμφόρηση που θα συμπέσει με το τέλος της θερινής περιόδου και την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Εκτός από τους εκδρομείς και άλλους παραθεριστές, η ένωση προβλέπει ότι πολλοί αυτοκινητιστές θα ταξιδέψουν στην έκθεση κινητικότητας IAA στο Μόναχο αυτό το Σαββατοκύριακο.

Αρκετά τμήματα αυτοκινητοδρόμων σε όλη τη Γερμανία ενδέχεται να παρουσιάσουν καθυστερήσεις, όπως ο Α8 μεταξύ Σάλτσμπουργκ, Μονάχου και Στουτγάρδης και ο Α6 μεταξύ Χάιλμπρον και Νυρεμβέργης.

Στη γειτονική Αυστρία, οι καλοκαιρινές διακοπές φτάνουν επίσης στο τέλος τους.

Οι οδηγοί που επιστρέφουν στη Γερμανία θα πρέπει να περιμένουν συμφόρηση στους παραδοσιακούς αυτοκινητόδρομους των διακοπών.

Αυτές περιλαμβάνουν τις διαδρομές Tauern, Fernpass, Arlberg, Rheintal, Brenner, Karawanken και Gotthard, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν συνιστάται να οδηγούν αντίθετα με το κυκλοφοριακό ρεύμα και να αποφεύγουν τις ώρες αιχμής, όπως τα απογεύματα του Σαββάτου και της Κυριακής, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ADAC.

Εάν είναι δυνατόν, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φεύγουν νωρίς ή να οδηγούν αργά το βράδυ, αλλά μόνο εάν είναι επαρκώς ξεκούραστοι, συμβούλευσε ο εκπρόσωπος.

Μεταξύ του τέλους Ιουνίου και των αρχών Αυγούστου, τα σχολεία σε όλη τη Γερμανία ξεκινούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές – ή Sommerferien.

Κάθε κρατίδιο έχει τους δικούς του κανόνες σχετικά με αυτό, με τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία να είναι συνήθως μεταξύ των πρώτων που ξεκινούν διακοπές και τη Βαυαρία και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη συνήθως τις τελευταίες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης