Βάδη-Βυρτεμβέργη: 17 κρούσματα πανούκλας λαγών μέχρι στιγμής

Newsroom

Βάδη-Βυρτεμβέργη: 17 κρούσματα πανούκλας λαγών μέχρι στιγμής

Μέχρι στιγμής φέτος έχουν αναφερθεί στις υγειονομικές αρχές του κρατιδίου στη Βάδη-Βυρτεμβέργη 17 κρούσματα πανώλης των λαγών (μέχρι τα τέλη Αυγούστου)…

Τα άρρωστα ή νεκρά ζώα ανακαλύφθηκαν μεταξύ άλλων στις πόλεις Φράιμπουργκ και Καρλσρούη, καθώς και στις περιφέρειες Ράστατ, Neckar-Odenwaldkreis, Έσλινγκεν, Έμεντινγκεν, Μπόμπλινγκεν, Ράβενσμπουργκ, Σιγκμάρινγκεν, Bodenseekreis, Breisgau-Hochschwarzwald, Rottweil και Konstanz, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας.

Η λεγόμενη τουλαραιμία, η οποία πρέπει να αναφερθεί, εντοπίζεται κυρίως σε λαγούς στα νοτιοδυτικά.

Ωστόσο, μπορεί να εμφανιστεί και σε άλλα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των πτηνών. Πεθαίνουν μετά από σύντομη ασθένεια.

Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να μολυνθούν από τους παθογόνους παράγοντες – για παράδειγμα, όταν αγγίζουν άρρωστα ή νεκρά ζώα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch, αυτό συνέβη σε έντεκα άτομα στο κρατίδιο μέχρι στιγμής φέτος.

Το παθογόνο μπορεί να προκαλέσει διάρροια, πόνο στα άκρα και εμετό, για παράδειγμα, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές.

Οι ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν από τα ζώα στον άνθρωπο ονομάζονται ζωονόσοι.

Σύμφωνα με το Γραφείο Χημικών και Κτηνιατρικών Ερευνών της Στουτγάρδης, η πανώλη των κουνελιών επανεμφανίζεται στη Γερμανία από το 2004, με αυξημένα περιστατικά στα νοτιοδυτικά από το 2016.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης