Αυξήθηκαν οι παράνομοι αγώνες αυτοκινήτων στη Βαυαρία

BMW 510 ίππων: Με 157χλμ μέσα από την πόλη του Μονάχου

Οι παράνομες κούρσες αυτοκινήτων στοίχισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισαν 128 άτομα μόνο στη Βαυαρία το 2022.

Και όμως, κάποιοι οδηγοί ταχύτητας φαίνεται να είναι ανεπίδεκτοι – αν και η υπερβολική ταχύτητα είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα ασήμαντο αδίκημα που τροφοδοτείται από την αδρεναλίνη.

Στο γύρισμα της χιλιετίας, η σειρά “Fast & Furious” ειδικότερα διοργάνωσε αγώνες δρόμου με θεαματικό τρόπο. Αλλά η παράνομη υπερβολική ταχύτητα είναι πιο πραγματική από ποτέ.

Η υπερβολική ταχύτητα στο δρόμο έχει εξελιχθεί σε ένα είδος λαϊκού σπορ, το οποίο ασκείται όχι μόνο στους αυτοκινητόδρομους ή σε απομακρυσμένες βιομηχανικές περιοχές, αλλά και στα κέντρα των γερμανικών πόλεων.

605 παράνομες κούρσες καταγράφηκαν από τη βαυαρική αστυνομία το 2022. Ένα νέο, θλιβερό ρεκόρ. Ξανά και ξανά, άνθρωποι τραυματίζονται ή σκοτώνονται στην τρέλα των αγώνων.

Μια περίπτωση στο Südstadt της Νυρεμβέργης, στην οποία έχασε τη ζωή του ένας 31χρονος περαστικός, έγινε πέρυσι πρωτοσέλιδο – τον Μάρτιο του 2023, ο 23χρονος οδηγός που ενεπλάκη στο ατύχημα καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών και επτά μηνών.

Το προφίλ των παραβατών είναι σαφές: οι παραβάτες της υπερβολικής ταχύτητας είναι σχεδόν αποκλειστικά άνδρες, κυρίως νεότεροι των 30 ετών και κάτοχοι ισχυρών οχημάτων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης