Η Amazon περικόπτει περισσότερες από 18.000 θέσεις εργασίας

Περισσότερες απολύσεις σε όλο και περισσότερα τμήματα: Οι περικοπές θέσεων εργασίας στη διαδικτυακή εταιρεία λιανικής πώλησης Amazon παίρνουν μεγαλύτερες διαστάσεις από ό,τι αναμενόταν. Έτσι, ο κατάλογος των κάποτε ανθηρών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας που απολύουν εργαζόμενους έχει γίνει ακόμη μακρύτερος.

Η διαδικτυακή εταιρεία Amazon απολύει περισσότερους υπαλλήλους απ’ ό,τι ανέφεραν προηγουμένως τα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας Άντι Τζάσι.

Είπε ότι οι περικοπές θέσεων εργασίας θα επηρεάσουν πλέον περισσότερες από 18.000 θέσεις εργασίας ως μέρος μιας προαναγγελθείσας συρρίκνωσης. Πρόκειται για τις πρώτες μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας στην ιστορία του αμερικανικού ομίλου, ο οποίος ιδρύθηκε το 1994.

Πρώτα Alexa – τώρα πρόσθετα τμήματα

Ο αμερικανικός όμιλος είχε ήδη αρχίσει να απολύει υπαλλήλους πέρυσι, τον Νοέμβριο. Το κύμα των απολύσεων επηρέασε αρχικά κυρίως το ζημιογόνο τμήμα συσκευών γύρω από τα έξυπνα ηχεία “Echo” και το πρόγραμμα φωνητικής βοήθειας “Alexa”.

Εκείνη την εποχή, ένας εσωτερικός συνεργάτης δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι επρόκειτο να περικοπούν 10.000 θέσεις εργασίας. Τώρα οι απολύσεις θα είναι πιο εκτεταμένες και θα περιλαμβάνουν πρόσθετα τμήματα.

Σύμφωνα με τον Jassy, η διοίκηση ήθελε αρχικά να το ανακοινώσει εμπιστευτικά στους ενδιαφερόμενους. Αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό επειδή τα σχέδια είχαν διαρρεύσει. Η αμερικανική οικονομική εφημερίδα “Wall Street Journal” είχε αναφέρει εκ των προτέρων, επικαλούμενη ειδικούς, ότι θα περικοπούν 17.000 θέσεις εργασίας.

Δεν κόβει μόνο η Amazon θέσεις εργασίας

Το πρώτο τρίμηνο του 2022, 1,62 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονταν για την Amazon. Έκτοτε, ο αριθμός των εργαζομένων έχει μειωθεί- στα τέλη Σεπτεμβρίου εξακολουθούσε να ανέρχεται σε 1,54 εκατομμύρια εργαζόμενους παγκοσμίως – εξαιρουμένων των εποχικών εργαζομένων.

Παρόλα αυτά, οι απολύσεις αποτελούν μια ακόμη απόδειξη του απότομου τέλους της τεχνολογικής βιομηχανίας στην άνθηση της απασχόλησης.

Η σειρά των εταιρειών που ανακοινώνουν απολύσεις γίνεται όλο και μεγαλύτερη εδώ και μήνες.

Για παράδειγμα, η μητρική εταιρεία Meta του Facebook και του Instagram, καθώς και το Twitter, το δίκτυο που έχει αναλάβει το αφεντικό της Tesla, Elon Musk, ανακοίνωσαν περικοπές θέσεων εργασίας.

Πρόσφατα, η αμερικανική εταιρεία κατασκευής λογισμικού Salesforce ανακοίνωσε ότι απολύει κάθε δέκατο εργαζόμενο. Επιπλέον, υπάρχουν περικοπές θέσεων εργασίας στις Intel, Microsoft, HP, Cisco, Lyft και Uber.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.