Ανακαλούνται καραμέλες χωρίς ζάχαρη γιατί… περιέχουν ζάχαρη

Ειδοποίηση RASFF – H Friedrich Kaiser GmbH ανακάλεσε τις καραμέλες Kaiser Brust Caramelle χωρίς ζάχαρη γιατί… περιέχουν ζάχαρη!

Η Γερμανία ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Πύλη έγκαιρης ειδοποίησης για τα τρόφιμα RASFF για καραμέλες χωρίς ζάχαρη, που παρασκευάζονται στην Αυστρία, που όμως περιέχουν ζάχαρη. Ο κίνδυνος χαρακτηρίστηκε σοβαρός για τους καταναλωτές.

Όπως αναφέρει η εταιρεία οι καραμέλες Kaiser Brust Caramelle χωρίς ζάχαρη εξάγονται, στη Γερμανία, την Ελβετία και σε όλο τον κόσμο και είναι το προϊόν με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της εταιρείας, καθώς περιέχουν βότανα, έλαια και φυσικά συστατικά.

Η εταιρεία Kaiser ιδρύθηκε το 1889, εδρεύει στο Bregenz στη λίμνη της Κωνσταντίας (Vorarlberg, Αυστρία) και παράγει την παλαιότερη μάρκα καραμέλας στον αυστριακό και γερμανόφωνο τομέα λιανικής πώλησης τροφίμων.

Σύμφωνα με την ειδοποίηση ανάκλησης για λόγους προληπτικής προστασίας των καταναλωτών, η Friedrich Kaiser GmbH ανακαλεί τις καραμέλες στήθους Kaiser χωρίς ζάχαρη με ημερομηνία “Best before” 10/2025 και κωδικό παρτίδας L2308 02:28:10.

Μερικές συσκευασίες μπορεί να περιέχουν ζάχαρη. Το περιεχόμενο του προϊόντος είναι βασικά κατάλληλο για κατανάλωση.

Η ημερήσια σύσταση κατανάλωσης είναι 3 καραμέλες τόσο για τα ζαχαρωτά όσο και για τα ζαχαρωτά χωρίς ζάχαρη. Το προϊόν δεν δηλώνεται ρητά ως κατάλληλο για διαβητικούς.

Παρόλα αυτά, οι καταναλωτές που είναι ευαίσθητοι στην κατανάλωση ζάχαρης συνιστάται να μην την καταναλώνουν.

Τα (επηρεαζόμενα) προϊόντα στην αγορά βγαίνουν ή έχουν ήδη αποσυρθεί από τα ράφια. Τα επηρεαζόμενα προϊόντα μπορούν να επιστραφούν.

Η Φρίντριχ Κάιζερ ζητά συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε.

Πηγή: cibum

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.