Ανησυχητικός ο αριθμός των γεφυρών που χρήζουν διορθώσεις

Πολλές γέφυρες στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία έχουν ανησυχητική ανάγκη αποκατάστασης. Αυτό είναι το αποτέλεσμα ενός τρέχοντος δομικού ελέγχου από την κρατική επιχείρηση Straßen.NRW.

Ο υπουργός Μεταφορών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Oliver Krischer επισκέφθηκε τη γέφυρα Ohl στον αυτοκινητόδρομο B256, η οποία χρήζει ανακαίνισης.

Εξήγησε ότι 296 γέφυρες στη NRW χρειάζονται επειγόντως αποκατάσταση. Είπε ότι απαιτούνται 205 νέες γέφυρες, 22 ενισχύσεις γεφυρών και 69 επισκευές – το κόστος των εργασιών εκτιμάται σε περίπου 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το dpa, 873 υποστυλώματα γεφυρών έπρεπε επίσης να αποκατασταθούν.

“Για δεκαετίες δώσαμε πολύ λίγη προσοχή στις υπάρχουσες υποδομές”, αναφέρει ο Kirscher σύμφωνα με το dpa.

Παράλληλα, ο πολιτικός των Πρασίνων φοβάται ότι η καθυστέρηση στην ανακαίνιση μπορεί να επιδεινωθεί λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων και προσωπικού.

Πολλές γέφυρες χρονολογούνται από τις δεκαετίες του 1960 και του 1970

Μια πρόσφατη επιθεώρηση των κατασκευών από την κρατική επιχείρηση Straßen.NRW είχε δείξει ότι οι περισσότερες γέφυρες στο κρατίδιο βρίσκονταν ακόμη σε καλή κατάσταση, αλλά αυτό δεν μπορούσε να προσφέρει γενική καθησυχαστικότητα.

“Ένα μεγάλο μέρος των γεφυρών στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1960 και του 1970”, εξήγησε ο Krischer.

Μέχρι τώρα, επομένως, πολλές είχαν “αφήσει προ πολλού πίσω τους την υπολογιζόμενη ωφέλιμη ζωή τους”.

Δεδομένου ότι η εμπορευματική κίνηση με βαρέα φορτηγά έχει αυξηθεί κατακόρυφα, πρέπει να υποτεθεί περαιτέρω επιδείνωση των συνθηκών,

Φέτος, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία πρόκειται να ολοκληρωθούν 67 μέτρα για γέφυρες με οικονομικό όγκο σχεδόν 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Ήδη πέρυσι, είχαν πραγματοποιηθεί 64 μέτρα γεφυρών σε κρατικούς και ομοσπονδιακούς δρόμους. Το κόστος αυτών ανήλθε σε 70 εκατομμύρια ευρώ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.