Άνοιγμα καταστημάτων την Κυριακή στη Νυρεμβέργη το 2023

Newsroom

Έρευνα: Ευγενικοί αλλά τσιγγούνηδες οι κάτοικοι της Νυρεμβέργης!

Σε ορισμένες ημέρες του έτους, τα καταστήματα στη Νυρεμβέργη επιτρέπεται να ανοίγουν και την Κυριακή. Όμως η εξαίρεση ισχύει μόνο για τα καταστήματα σε μια συγκεκριμένη περιοχή..

Για τη Νυρεμβέργη έχουν προγραμματιστεί δύο ανοιχτές Κυριακές το 2023

Στις 7 Μαΐου 2023, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ανοιχτή Κυριακή στο Südstadt με την ευκαιρία της γιορτής του Μαΐου.

Καθώς το Φεστιβάλ Μαΐου δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί, το κυριακάτικο άνοιγμα ακυρώθηκε επίσης.

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2023 θα υπάρξει ανοιχτή Κυριακή στην Παλιά Πόλη με την ευκαιρία του Φεστιβάλ Παλιάς Πόλης και της Φθινοπωρινής Αγοράς.

Τις ανοιχτές Κυριακές δεν επιτρέπεται να ανοίξουν όλα τα καταστήματα, αλλά μόνο εκείνα που βρίσκονται σε μια αυστηρά οριοθετημένη περιοχή.

Την τελευταία φορά, στο Φεστιβάλ Μαΐου, αυτό αφορούσε τα καταστήματα εντός της ακόλουθης περιοχής: Σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ του Marientunnel και της διασταύρωσης An den Rampen/Gibitzenhofstraße/Untere Mentergasse, Gibitzenhofstraße, Pfälzerstraße, Schuckertstraße, Gudrunstraße, Wodanstraße, Platz der Opfer des Faschismus, Hainstraße, Regensburger Straße.

Στο Φεστιβάλ Παλιάς Πόλης, είναι τα καταστήματα μεταξύ των ακόλουθων οδών: Vestnertorgraben, Maxtor, Maxtorgraben, Rathenauplatz, Laufertorgraben, Marientorgraben, Königstorgraben, Bahnhofsplatz, Frauentorgraben, Spittlertorgraben, Westtorgraben και Neutorgraben.

Τα συμμετέχοντα καταστήματα δεν θα είναι ανοιχτά όλη την ημέρα, αλλά μεταξύ 13:00 και 18:00.

Πότε είναι ανοιχτές οι Κυριακές για εκπτώσεις στη Νυρεμβέργη;

Οι δήμοι μπορούν να επιτρέψουν στα καταστήματα να είναι ανοιχτά για πέντε ώρες το πολύ τις Κυριακές και τις αργίες μόνο με την ευκαιρία αγορών, εμπορικών εκθέσεων ή παρόμοιων εκδηλώσεων.

Οι ακριβείς ημερομηνίες αποφασίζονται κάθε χρόνο από τη νομική και οικονομική επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου.

Υπάρχουν επίσης επικριτές των ανοιχτών Κυριακών: η Γερμανική Ομοσπονδία Συνδικάτων (DGB), για παράδειγμα, απορρίπτει τα ανοίγματα, επειδή θα οδηγούσαν σε πρόσθετη επιβάρυνση του προσωπικού, χωρίς όμως αποδεδειγμένη αύξηση των πωλήσεων.

Μεταξύ 2010 και 2016, υπήρξαν ακόμη και τέσσερις ανοιχτές Κυριακές στη Νυρεμβέργη.

Δύο στο Südstadt, δύο στην υπόλοιπη πόλη. Μετά από δικαστικές αποφάσεις στις οποίες ζητήθηκε επιτακτικά η στενή χωρική σχέση με τις εκδηλώσεις της αγοράς για το επιτρεπτό των ημερών αυτών, η πόλη μείωσε στη συνέχεια το πρόγραμμα σε δύο ημέρες σε ορισμένες περιοχές της πόλης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης