Το Ανόβερο επιτρέπει το “τόπλες” σε όλες τις δημοτικές πισίνες

Να πλατσουρίζετε στην εσωτερική πισίνα, να κάνετε μερικούς αθλητικούς γύρους – στο μέλλον αυτό θα είναι δυνατό και στο Ανόβερο χωρίς μαγιό.

Αυτό που πάντα επιτρεπόταν στους άνδρες να κάνουν, επιτρέπεται τώρα και στις γυναίκες στο Ανόβερο: Όσες το επιθυμούν μπορούν να κολυμπήσουν γυμνόστηθες στις δημοτικές πισίνες.

Όπως αναφέρει η “Hannoversche Allgemeine Zeitung” (HAZ), το συμβούλιο πέρασε την Πέμπτη έναν αντίστοιχο κανονισμό για τις πισίνες, κατόπιν αιτήματος των κοινοβουλευτικών ομάδων των Die Partei, Volt καθώς και του SPD και των Πρασίνων.

“Κινούμαστε με την εποχή και δεν είμαστε κόμματα του χθες”, ανέφερε στην “HAZ” ο πολιτικός του SPD, Andreas Pieper. Ο ρουχισμός πρέπει να μην εισάγει διακρίσεις, δήλωσε η δημοτική σύμβουλος της Volt Joana Zahl.

Νέοι κανόνες στο Ανόβερο ισχύουν από τον Δεκέμβριο

Οι νέοι κανονισμοί κολύμβησης θα αναφέρουν ότι πρέπει να καλύπτονται μόνο τα “γεννητικά όργανα”. Ο νέος κανονισμός θα εφαρμοστεί από τις 9 Δεκεμβρίου, οπότε και θα δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα.

Σύμφωνα με την “HAZ”, το FDP δεν είδε καμία ανάγκη να αλλάξει τους κανονισμούς κολύμβησης. Το CDU απείχε από την ψηφοφορία.

Προηγουμένως, η πρόταση της Volt και του Die Partei είχε ήδη εγκριθεί από διάφορες επιτροπές, πρώτα τον Σεπτέμβριο από την Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών και την Επιτροπή Αθλητισμού.

Οι νέοι επιτρεπόμενοι κανονισμοί κολύμβησης ισχύουν σε όλα τα δημοτικά λουτρά, δηλαδή στο Stadionbad, στο Stöckener Bad, στο Nord-Ost-Bad, στο Vahrenwalder Bad, στο Misburger Bad, στο Ricklinger Bad, στο Lister Bad και στο Hainhölzer Naturbad.

Δεν ισχύουν για τα ιδιωτικά λουτρά. Εκεί, οι φορείς εκμετάλλευσης θεσπίζουν τους δικούς τους κανονισμούς κολύμβησης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.