Επαναφορά της απαγόρευσης οδήγησης φορτηγών στη Γερμανία

Τα φορτηγά δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν τις Κυριακές και τις αργίες στη Γερμανία. Λόγω της πανδημίας και της σοβαρής καταστροφής από καταιγίδες σε τμήματα της Γερμανίας το καλοκαίρι, οι απαγορεύσεις οδήγησης φορτηγών ανεστάλησαν προσωρινά στα περισσότερα ομόσπονδα κρατίδια.

Ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση στη Γερμανία;

  • Οι εξαιρέσεις λόγω σοβαρών καιρικών καταστροφών λήγουν στις 28 Νοεμβρίου
  • Εξαιρέσεις από την απαγόρευση οδήγησης φορτηγών για τη μεταφορά εμβολίων εξακολουθούν να είναι δυνατές
Απαγόρευσης οδήγησης φορτηγών στη Γερμανία
Επαναφορά της απαγόρευσης οδήγησης φορτηγών στη Γερμανία

Η απαγόρευση οδήγησης φορτηγών δεν ισχύει για τις μεταφορές εμβολίων στη Γερμανία

Για να διασφαλιστεί η συνεχής παράδοση στα κέντρα εμβολιασμού και σε άλλες τοποθεσίες σε εθνικό επίπεδο, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών (BMVI) ζήτησε από τα ομόσπονδα κρατίδια να εκδώσουν εξαιρέσεις για τη μεταφορά των εμβολίων και των άμεσα σχετικών υλικών.

Ως εκ τούτου, στα περισσότερα ομόσπονδα κρατίδια, οι εξαιρέσεις για την απαγόρευση της κυριακάτικης οδήγησης για τα φορτηγά θα ισχύουν μέχρι το τέλος του έτους.

Στη Βαυαρία και το Αμβούργο, για παράδειγμα, τα φορτηγά που μεταφέρουν εμβόλια επιτρέπεται να κυκλοφορούν ακόμη και τις Κυριακές μέχρι το τέλος Μαρτίου και το τέλος Ιανουαρίου 2022, αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν πλέον εξαιρέσεις λόγω καταστροφής από τις καταιγίδες στη Γερμανία

Λόγω των σοβαρών καταστροφών στις πλημμυρισμένες περιοχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και της Ρηνανίας-Παλατινάτου, οι εξαιρέσεις ισχύουν σε όλα σχεδόν τα ομόσπονδα κρατίδια από τα μέσα Ιουλίου.

Για τους σκοπούς της ανακούφισης από καταστροφές και της ανοικοδόμησης, τα φορτηγά επιτρέπεται εν μέρει να κυκλοφορούν τις Κυριακές μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Στα περισσότερα ομόσπονδα κρατίδια, η εξαίρεση αυτή λήγει την Κυριακή 28 Νοεμβρίου.

Πώς ρυθμίζεται η απαγόρευση της κυριακάτικης οδήγησης για τα φορτηγά στη Γερμανία

Σύμφωνα με τον νόμο περί οδικής κυκλοφορίας, η απαγόρευση οδήγησης των φορτηγών τις Κυριακές και τις αργίες ισχύει για τα φορτηγά εμπορικής κυκλοφορίας με μικτό βάρος άνω των 7,5 τόνων σε ολόκληρο το γερμανικό οδικό δίκτυο μεταξύ 0:00 και 22:00.

Εξαίρεση αποτελούν τα νωπά τρόφιμα, όπως το γάλα, το κρέας και τα ψάρια, καθώς και τα ευπαθή φρούτα και λαχανικά.

Τα ομόσπονδα κρατίδια είναι υπεύθυνα για την παρακολούθηση και την επιβολή της απαγόρευσης.

Η απαγόρευση αποσκοπεί στην αποσυμφόρηση των δρόμων κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του Σαββατοκύριακου, στη μείωση του θορύβου κατά τις ημέρες αυτές και στη δυνατότητα των οδηγών φορτηγών να κάνουν διαλείμματα ανάπαυσης.

Πηγή: www.adac.de

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Επαναφορά της απαγόρευσης οδήγησης φορτηγών στη Γερμανία