Προσοχή-Γερμανία: Το κίτρινο πιστοποιητικό εμβολιασμού ισχύει ως 1.12

Όσοι δεν έχουν ακόμη ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού πρέπει να βιαστούν: Το κίτρινο πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν αρκεί πλέον για την πρόσβαση σε εκδηλώσεις όπου εφαρμόζονται οι κανόνες 2G ή 2G plus σύμφωνα με τον νέο κανονισμό καταπολέμησης του κορωνοϊού, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού πρέπει να είναι διαθέσιμα σε ψηφιακά αναγνώσιμη μορφή. Ένας εκπρόσωπος εξήγησε ότι αυτό θα πρέπει να παρέχει “σε κάποιο βαθμό μεγαλύτερη ασφάλεια έναντι της πλαστογράφησης πιστοποιητικών εμβολιασμού”.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο, οι πολίτες έχουν ακόμη τη δυνατότητα να εκδώσουν τον λεγόμενο κωδικό QR μέχρι την 1η Δεκεμβρίου.

Ο κωδικός QR – ένα τετράγωνο με μαύρες και λευκές κουκκίδες – βρίσκεται στο πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο μπορεί κανείς να πάρει είτε απευθείας κατά τον εμβολιασμό του είτε να το παραλάβει από το φαρμακείο κατά την επίδειξη του κίτρινου πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Ο κωδικός μπορεί να σαρωθεί με την εφαρμογή Corona-Warn-App ή την εφαρμογή CovPass. “Για τους ανθρώπους που δεν έχουν smartphone, ο κωδικός QR μπορεί επίσης απλά να εκτυπωθεί και να τον έχουν μαζί τους”.

Το αποδεικτικό εμβολιασμού γίνεται όλο και πιο σημαντικό

Αυστηρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού έχουν τεθεί σε εφαρμογή στη Βάδη-Βυρτεμβέργη από την Τετάρτη.

Σε πολλούς τομείς της δημόσιας ζωής, όπως η εσωτερική εστίαση, οι αθλητικές εκδηλώσεις, τα μουσεία, οι σάουνες, οι πισίνες, τα κλαμπ, οι ντισκοτέκ και οι χριστουγεννιάτικες αγορές, επιτρέπονται πλέον μόνο εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα (2G).

Σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και οι εμβολιασμένοι και οι αναρρώσαντες χρειάζονται ακόμη και ένα τρέχον αρνητικό τεστ κορωνοϊού (2G plus).

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.