Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση: Νομιμοποίηση της κάνναβης στη Γερμανία

Νέα γερμανική Ομοσπονδιακή κυβέρνηση: Νομιμοποίηση της κάνναβης στη Γερμανία

Η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας θέλει να εισαγάγει μια “ελεγχόμενη προμήθεια κάνναβης σε ενήλικες για σκοπούς κατανάλωσης σε καταστήματα με άδεια”.

Τι σημαίνει αυτό:

Η συμφωνία είναι έτοιμη. Τώρα τα κόμματα αρκεί να συμφωνήσουν και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι έτοιμη. Η συμφωνία περιλαμβάνει μια σειρά από αλλαγές, μεταξύ των οποίων η άδεια ελεγχόμενης διανομής κάνναβης.

Στη σελίδα 87, υπό τον τίτλο “Πολιτική για τα ναρκωτικά”, αναφέρεται:

“Θα εισαγάγουμε την ελεγχόμενη διανομή κάνναβης σε ενήλικες για σκοπούς κατανάλωσης σε καταστήματα με άδεια. Με τον τρόπο αυτό θα ελέγχεται η ποιότητα, θα αποτρέπεται η μετάδοση νοθευμένων ουσιών και θα διασφαλίζεται η προστασία των ανηλίκων. Θα αξιολογήσουμε το νόμο για τις κοινωνικές επιπτώσεις μετά από τέσσερα χρόνια. Ενισχύουμε και επεκτείνουμε τα μοντέλα ελέγχου των ναρκωτικών και τα μέτρα μείωσης βλαβών. ”

Στο μέλλον, η κάνναβη θα πωλείται σε ειδικά αδειοδοτημένα καταστήματα. Καφετέριες θα μπορούσαν επίσης να ανοίξουν στους βαυαρικούς πεζόδρομους.

Επιπλέον, η συμφωνία αναφέρει:

“Αυστηροποιούμε τους κανονισμούς σχετικά με το μάρκετινγκ και τη χορηγία για το αλκοόλ, τη νικοτίνη και την κάνναβη. ”

Η φαρμακευτική κάνναβη διατίθεται με ιατρική συνταγή στη Γερμανία από το 2017.

Αντίδραση της αστυνομίας στη Γερμανία

Η ανακούφιση της αστυνομίας αναφέρεται συχνά ως επιχείρημα υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης. Στη Βαυαρία, υπήρξαν περίπου 35.000 αστυνομικές επιχειρήσεις λόγω της παράνομης κάνναβης πέρυσι.

Το συνδικάτο της αστυνομίας στη Βαυαρία και το βαυαρικό υπουργείο Εσωτερικών αντικρούουν αυτό το επιχείρημα. Φοβούνται ότι η νομιμοποίηση θα μεταφέρει το πρόβλημα στους δρόμους.

Για παράδειγμα, επειδή περισσότεροι άνθρωποι θα οδηγούσαν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Τα τελευταία χρόνια, έχουν ήδη γίνει συλλήψεις από όλο και περισσότερους ανθρώπους να οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών και υποθέτουν ότι αυτό θα αυξηθεί δραματικά.

Φοβούνται επίσης ότι περισσότεροι νέοι θα αρχίσουν να καπνίζουν. Όπως και με το αλκοόλ, οι νέοι θα έστελναν στη συνέχεια τους 18χρονους φίλους τους στο κατάστημα για να αγοράσουν ναρκωτικά. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, η νομιμοποίηση θα μείωνε το όριο αναστολής.

Caritas και Condrobs

Ενώσεις όπως η Caritas ή η Condrobs τάσσονται υπέρ της νομιμοποίησης. Η νομιμοποίηση θα τους βοηθούσε στο έργο τους με μαθητές, νέους και νεαρούς ενήλικες.

Θα έβγαζε την κάνναβη από αυτή τη σκοτεινή γωνιά ταμπού. “Θα ήταν δυνατόν να συζητάμε ανοιχτά με τους νέους για το θέμα αυτό, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το αλκοόλ. Αυτό θα διευκόλυνε επίσης την εκπαίδευσή τους.”

Είναι γεγονός, ωστόσο, ότι η νομιμοποίηση θα αποφέρει πολλά χρήματα στο δημόσιο ταμείο. Οι τρέχουσες μελέτες εκτιμούν ότι οι φόροι θα αποφέρουν 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης