Σε απόγνωση σούπερ μάρκετ στη Γερμανία αναζητούν προσωπικό!

Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα μεγάλο σούπερ μάρκετ στην περιοχή Weilheim-Schongau που να μην αναζητά απεγνωσμένα προσωπικό. Οι λόγοι γι’ αυτό είναι πολλαπλοί.

Αν εξαρτιόταν από το μέγεθος του πανό, τότε η έλλειψη προσωπικού στο υποκατάστημα Lidl στο Weilheim είναι σήμερα ιδιαίτερα μεγάλη.

Αλλά και τα Aldi στο Weilheim και Rewe στο Penzberg αναζητούν άμεσα νέους υπαλλήλους μέσω αφισών στην πόρτα της εισόδου.

Για τον Robert Möginger, διευθυντή υποκαταστήματος του Penzberg Rewe, οι προσλήψεις είναι μια επιχείρηση που διαρκεί όλο το χρόνο.

Προς το παρόν χρειάζεται άμεσα προσωπικό – ανεξάρτητα από το αν είναι μερικής ή πλήρους απασχόλησης.

Η έλλειψη προσωπικού στα Lidl, Aldi και Rewe είναι ιδιαίτερα μεγάλη – και λόγω του ωραρίου εργασίας

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί καλό προσωπικό, ιδίως εξειδικευμένο προσωπικό, παρόλο που η εταιρεία του πληρώνει σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις και πάνω από αυτές. Ο λόγος είναι οι ώρες εργασίας, λέει ο Möginger.

Η Rewe στο Penzberg (42 εργαζόμενοι), όπως και πολλοί από τους ανταγωνιστές της, είναι ανοιχτά έξι ημέρες την εβδομάδα από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ..

Σύμφωνα με τον Möginger, ένας άλλος λόγος, εκτός από την υψηλή διακύμανση που είναι συνηθισμένη στον κλάδο, είναι η έλλειψη κατοικιών και τα υψηλά ενοίκια στη Γερμανία.

Προς το παρόν, η κατάσταση είναι κάπως πιο χαλαρή, επειδή μόλις προσέλαβε τρεις εκπαιδευόμενους και έναν υπάλληλο πλήρους απασχόλησης. Ωστόσο, αναζητά ήδη εργαζόμενους για το επόμενο έτος, διότι τότε κάποιοι εργαζόμενοι θα συνταξιοδοτηθούν.

Έλλειψη προσωπικού στα σούπερ μάρκετ – αναζήτηση κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα

Η έλλειψη προσωπικού και εξειδικευμένων εργαζομένων επιβεβαιώνεται επίσης από τα – παγγερμανικά – γραφεία τύπου των Aldi, Lidl, Kaufland και Feneberg.

“Για τις προσλήψεις μας, χρησιμοποιούμε ιδιαίτερα κοινωνικά δίκτυα όπως το Instagram και το TikTok, αλλά και πλατφόρμες για ομάδες-στόχους ή το Google.

Στην περιοχή Weilheim-Schongau, μέσω φυλλαδίων, οθονών και αφισών”, γράφει, για παράδειγμα, το γραφείο Τύπου της Kaufland.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης