Απόσυρση Ford Fiesta: Το τέλος του κλασικού μοντέλου πλησιάζει

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Γερμανία-Κολωνία: Η Ford εγκαινιάζει νέο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Το Fiesta φτάνει στο τέλος του: μετά από σχεδόν 50 χρόνια, η Ford καταργεί σταδιακά το άλλοτε τόσο επιτυχημένο μικρό της αυτοκίνητο. Γιατί είναι πλέον παρωχημένο…

  • Η παραγωγή θα σταματήσει στα τέλη Ιουνίου 2023
  • Η Ford θα επικεντρωθεί στην ηλεκτρική κινητικότητα
  • Όλα τα Fiesta που έχουν παραγγελθεί θα κατασκευαστούν και θα παραδοθούν

Ford Fiesta: Το πιο δημοφιλές μικρό αυτοκίνητο του 2015

Η Ford παράγει το Fiesta από το 1976. Η όγδοη γενιά κυκλοφόρησε στην αγορά το 2017. Με περίπου εννέα εκατομμύρια μονάδες που παρήχθησαν μεταξύ 1979 και 2018, η πλειονότητα αυτών των οχημάτων κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Κολωνίας.

Το Ford Fiesta ήταν το μικρό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη το 2015. Σύμφωνα με την εταιρεία στην Κολωνία, η παραγωγή του θα σταματήσει στα τέλη Ιουνίου 2023.

Και μάλιστα σε όλες τις τοποθεσίες. Η αυτοκινητοβιομηχανία αποσύρει επίσης από την αγορά τα πολυμορφικά S-Max και Galaxy.

Ford: Νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντί για το Fiesta

Ο λόγος για το τέλος του Fiesta είναι η μετατροπή της παραγωγής σε ηλεκτρικά μοντέλα. Από το τέλος του 2023, ένα νέο ηλεκτρονικό όχημα θα παράγεται στο εργοστάσιο της Κολωνίας.

Το Fiesta που παραγγέλθηκε εξακολουθεί να παράγεται

Οι αυτοκινητιστές που περιμένουν ακόμα ένα αυτοκίνητο που έχουν παραγγείλει δεν χρειάζεται να φοβούνται.

“Όλα τα οχήματα Ford Fiesta πελατών που έχουν ήδη παραγγελθεί θα κατασκευαστούν και θα παραδοθούν”, αναφέρει εκπρόσωπος της Ford.

Στον διαμορφωτή, ωστόσο, υπάρχει η σημείωση ότι μόνο τα οχήματα στο απόθεμα είναι ακόμη διαθέσιμα.

Ford Fiesta: λιγότερες νέες ταξινομήσεις

Τα στοιχεία πωλήσεων του Fiesta υποχωρούν το τελευταίο διάστημα, με όλο και λιγότερες νέες ταξινομήσεις σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ομοσπονδιακής Αρχής Αυτοκινήτων (KBA).

Πέρυσι υπήρξαν επίσης επανειλημμένα προβλήματα λόγω έλλειψης ημιαγωγών. Η παραγωγή του Fiesta στην Κολωνία χρειάστηκε να διακοπεί αρκετές φορές.

Δύσκολοι καιροί για τα μικρά αυτοκίνητα

Το Fiesta δεν είναι το πρώτο μικρό αυτοκίνητο που αντιμετωπίζει το τέλος της καριέρας του.

Η Audi, για παράδειγμα, έχει ήδη ανακοινώσει ότι το A1 δεν θα αποκτήσει διάδοχο. Το VW Golf φαίνεται επίσης να είναι ένα μοντέλο που θα σταματήσει να κυκλοφορεί.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης