Οι απατεώνες του Tinder εξαπατούν αρκετό κόσμο στη Γερμανία

Οι απατεώνες του Tinder εξαπατούν αρκετό κόσμο στη Γερμανία

Όποιος αναζητά την αγάπη στο διαδίκτυο μπορεί γρήγορα να γίνει στόχος των εγκληματιών. Οι ερευνητές κάνουν λόγο για “ύπουλες μεθόδους”. Σύμφωνα με την Κεντρική Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μόνο στη Βαυαρία χρήστες έχουν εξαπατηθεί τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ευρώ…

Στη Βαυαρία, απατεώνες έχουν αρπάξει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε ανταλλαγές singles και κοινωνικά δίκτυα. “Η συνολική ζημία που έχει αναφερθεί στην Κεντρική Υπηρεσία για το Ηλεκτρονικό Έγκλημα της Βαυαρίας (ZCB) μόνο μέχρι στιγμής ανέρχεται σε περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ”, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Georg Eisenreich (CSU) στην Deutsche Presse-Agentur στο Μόναχο.

Οι απατεώνες βάζουν χέρι στα χρήματα με “ύπουλες μεθόδους”.

Απάτες εμπορικών συναλλαγών Tinder

Οι ερευνητές αποκαλούν τη μέθοδο απάτης, η οποία εξαπλώνεται ραγδαία στο διαδίκτυο εδώ και αρκετό καιρό, “Tinder trading scams”.

Εδώ, οι απατεώνες προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με πιθανά θύματα μέσω πυλών γνωριμιών όπως το Tinder ή μέσω κοινωνικών δικτύων όπως το LinkedIn.

Στη συνέχεια προσπαθούν επίσης να οικοδομήσουν εγγύτητα και εμπιστοσύνη μέσω μηνυμάτων φλερτ, προκειμένου στη συνέχεια να πείσουν τα θύματα να επενδύσουν χρήματα σε κρυπτονομίσματα στην περαιτέρω πορεία.

Υποψίες για μεγάλο αριθμό αδήλωτων περιπτώσεων

Πολλά θύματα δεν τολμούσαν να απευθυνθούν στην αστυνομία επειδή ντρέπονταν. Ως εκ τούτου, η ζημία που προκλήθηκε είναι πιθανώς πολύ μεγαλύτερη.

Παρόλο που η απάτη έχει πάρει το όνομά της από την πύλη Tinder, λαμβάνει χώρα και σε πολλούς άλλους ιστότοπους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης