Ο αριθμός των θανάτων από τροχαία αυξήθηκε στη Γερμανία

Στατιστικά: Αυξήθηκαν τα θανατηφόρα τροχαία στη Γερμανία

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, 2.788 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία πέρυσι, 226 περισσότεροι σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των νεκρών από τροχαία παρέμεινε κάτω από το όριο των 3.000, το οποίο υπολείπεται για πρώτη φορά κατά το πανδημικό έτος 2020.

Από την άλλη πλευρά, ο αριθμός των τραυματιών αυξήθηκε κατά δώδεκα τοις εκατό σε 361.134 άτομα.

Παρ’ όλα αυτά, ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών παρέμεινε σε ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων σχεδόν 70 ετών.

Κατά μέσο όρο, σημειώθηκαν 989 τραυματισμοί και σχεδόν οκτώ θάνατοι την ημέρα στους δρόμους.

Αύξηση των ατυχημάτων λόγω οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ

Σύμφωνα με τους στατιστικολόγους, 1.192 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιβατικό αυτοκίνητο, δηλαδή το 43% του συνόλου των θανάτων στους δρόμους. 492 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μοτοσικλέτες (18%), 474 σε ποδήλατα (17%) και 368 ως πεζοί (13%).

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο, ανησυχητική είναι επίσης η αύξηση των ατυχημάτων υπό την επήρεια αλκοόλ.

Αυτά αυξήθηκαν κατά 19 τοις εκατό σε ετήσια βάση σε περισσότερα από 38.000 και ήταν επίσης σημαντικά υψηλότερα από ό,τι στα προ της Κορόνας έτη, όταν καταγράφονταν ετησίως μεταξύ 34.000 και 36.000 ατυχήματα υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε αυτά τα ατυχήματα ήταν ακόμη και κατά 23% υψηλότερος από το προηγούμενο έτος, σε περίπου 16.800.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης