Αυτή τη στιγμή χιονίζει σε αυτό το μέρος στη Γερμανία…

Γερμανία χιόνι καιρός

Καύσωνας και δασικές πυρκαγιές στη Νότια Ευρώπη – χιόνι στη Νότια Γερμανία. Αυτό το δημοφιλές τουριστικό σημείο πήρε 13 εκατοστά φρέσκου χιονιού…

Όπως αναφέρει η Bild, λέγεται ότι χιόνισε στο Fellhorn στις Άλπεις Allgäu κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Τρίτη προς την Τετάρτη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 13 εκατοστά φρέσκου χιονιού έπεσαν στην κορυφή ύψους 2.224 μέτρων και οι πεζοπόροι ξεπακετάρισαν τα ζεστά χειμωνιάτικα ρούχα τους αντί για τα μαγιό τους.

Σύμφωνα με το “wetter.de”, σε υψόμετρο πάνω από τα 2.500 μέτρα έπιασε ακόμη και μόνιμη παγωνιά με θερμοκρασίες κάτω από μείον πέντε βαθμούς Κελσίου.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Γερμανικό πλοίο με 2857 επιβατικά αυτοκίνητα στις φλόγες

Το χιόνι χρειάστηκε να καθαριστεί μπροστά από τον ορεινό σταθμό του τελεφερίκ Fellhorn, ώστε το τουριστικό θέρετρο να είναι προσβάσιμο στους επισκέπτες. Κανονικά, η εποχή του χιονιού αρχίζει εδώ πολύ αργότερα.

Από πού προέρχεται η ξαφνική έναρξη του χειμώνα;

Πώς γίνεται όμως η νότια Ευρώπη να ιδρώνει στους 40 και πλέον βαθμούς και στις Άλπεις να πέφτει ξαφνικά χιόνι; Μια περιοχή χαμηλής πίεσης έφερε πολικό αέρα μέχρι τις Άλπεις, προκαλώντας την ξαφνική έναρξη του χειμώνα.

Αυτό μείωσε σημαντικά τη γραμμή του χιονιού. Τη νύχτα προς Τετάρτη, χιόνι έπεσε ήδη από τα 2.000 μέτρα περίπου πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ κατά τόπους υπήρχαν και λίγες νιφάδες στα 1.800 μέτρα. Κανονικά, η γραμμή του χιονιού στις Άλπεις είναι πολύ υψηλότερη αυτή την εποχή του χρόνου, στα 3.000 μέτρα περίπου.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Γερμανικό πλοίο με 2857 επιβατικά αυτοκίνητα στις φλόγες

Ωστόσο, αυτό το ασυνήθιστο γεγονός δεν θα διαρκέσει πολύ, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένονται και πάλι θερμοκρασίες έως και 14 βαθμούς. Και κανονικά, τέτοιες χειμερινές περιόδους αποτελούν την εξαίρεση, το ορεινό καλοκαίρι ήταν “αποφασιστικά θερμό” μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει το “wetteronline.de”.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης