Χρυσά παγκάκια στη χρεοκοπημένη πόλη του Βούπερταλ

Χρυσόχρωμα παγκάκια στον πεζόδρομο του Βούπερταλ αναστατώνουν την Ένωση Φορολογουμένων. Η πόλη έχει χάσει “κάθε αίσθηση του μέτρου”.

Η τοποθέτηση δέκα χρυσών πάγκων έναντι περίπου 400.000 ευρώ στο κέντρο της πόλης του Βούπερταλ προκαλεί την κριτική της Ένωσης Φορολογουμένων.

“Ο προϋπολογισμός πάει περίπατο”, ειρωνεύεται στο περιοδικό της ένωσης που εκδόθηκε πρόσφατα.

Η πόλη του Βούπερταλ αποκαλεί τα παγκάκια “τέχνη για να κάθεσαι”, πέντε από τα οποία έχουν ήδη τοποθετηθεί και άλλα πέντε πρόκειται να τοποθετηθούν.

“Με τη χρυσαφί επίστρωση του σκελετού του πάγκου, ο σχεδιαστής κάνει μια σύνδεση με τα χρυσά πλαίσια των πινάκων στο κοντινό Μουσείο Von der Heydt”, υποστηρίζει η πόλη.

Στο Βούπερταλ, που είναι ένας από τους πιο υπερχρεωμένους δήμους της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας με χρέη 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, το 80% της χρηματοδότησης για τα παγκάκια προήλθε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Το κρατίδιο εισπράττει τώρα κριτική από την Ένωση Φορολογουμένων: άλλωστε, σύμφωνα με την Ένωση Φορολογουμένων, κήρυξε οικονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης μόνο τον Νοέμβριο του 2022 προκειμένου να αναλάβει νέο χρέος και να παρακάμψει το φρένο χρέους.

“Η πόλη έχει χάσει κάθε αίσθηση του μέτρου όταν πρόκειται για δαπάνες”, επέκρινε εκπρόσωπος της Ένωσης Φορολογουμένων της NRW.

Πολλοί κάτοικοι του Βούπερταλ άσκησαν επίσης κριτική. Η διοίκηση της πόλης υπερασπίζεται τον εαυτό της απέναντι σε αυτή τη γελοιοποίηση: τα παγκάκια αποτελούν μέρος ενός μέτρου βελτίωσης του κέντρου της πόλης.

Πολλοί πολίτες θα ήθελαν να έχουν περισσότερα δημόσια καθίσματα για να κάθονται.

“Αυτά είναι κατά παραγγελία και όχι έπιπλα δρόμου από κατάλογο”, δήλωσε εκπρόσωπος της πόλης. Τα μέτρα εξωραϊσμού του Βούπερταλ έχουν επικριθεί και στο παρελθόν.

Για παράδειγμα, χρειάστηκε να κρεμαστούν προστατευτικά δίχτυα μπροστά από μια νέα πρόσοψη από φυσική πέτρα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό λίγο μετά την εγκατάστασή της, επειδή πέτρες απειλούσαν να πέσουν από την πρόσοψη στους περαστικούς.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.