Δεν είχε ίντερνετ: Πελάτης κινητής τηλεφωνίας λαμβάνει 2.800 ευρώ

Newsroom

Γερμανία: Οι πάροχοι διαδικτύου πρέπει να καλύψουν τις νεκρές ζώνες

Επειδή ένας ιστός κινητής τηλεφωνίας δεν λειτουργούσε, ένας πελάτης δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις στο σπίτι του για μήνες. Έκανε αγωγή για αποζημίωση…

Πολλοί από εμάς γνωρίζουν το πρόβλημα: όταν χρειάζεται πραγματικά να κάνετε μια επείγουσα κλήση, το δίκτυο έχει χαθεί και πάλι. Αλλά χωρίς σήμα για μήνες;

Αυτό συνέβη σε έναν πελάτη κινητής τηλεφωνίας από την Κάτω Σαξονία.

Ο άνδρας δεν είχε τηλεφωνικό δίκτυο στο ίδιο του το σπίτι για δέκα μήνες – για το οποίο ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας πρέπει τώρα να του καταβάλει αποζημίωση 2.800 ευρώ, όπως αποφάσισε το περιφερειακό δικαστήριο του Γκέτινγκεν.

Όπως αναφέρει το “beck-aktuell”, το ειδησεογραφικό περιοδικό για τις νομικές εξελίξεις, ο άνδρας κατήγγειλε τη σύμβαση τον πρώτο μήνα.

Διεκδίκησε αποζημίωση όταν η κατάσταση δεν βελτιώθηκε.

Ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας προέβαλε αντιρρήσεις: ο ιστός μετάδοσης που κάλυπτε την οικία του πελάτη δεν είχε καθόλου βλάβη.

Αντίθετα, λειτουργούσε με πλήρη δυναμικότητα επειδή υπήρχαν παρεμβολές με άλλους σταθμούς βάσης. Ο άνδρας ήταν επίσης ο μόνος πελάτης που επηρεάστηκε από τη διακοπή.

Ο πάροχος υποστήριξε επίσης ότι ο πελάτης θα μπορούσε να είχε πραγματοποιήσει κλήσεις μέσω WLAN.

Η διακοπή πρέπει να αποκατασταθεί εντός δύο ημερών

“Αυτό το επιχείρημα δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο”, γράφει το “beck-aktuell”.

Το δικαστήριο εξήγησε την απόφασή του ως εξής: “Εάν η βλάβη δεν αποκατασταθεί εντός δύο ημερών μετά από σχετικό αίτημα, ο καταναλωτής μπορεί, σύμφωνα με την παρούσα διάταξη, να ζητήσει αποζημίωση από την επόμενη ημέρα για κάθε ημέρα πλήρους διακοπής της υπηρεσίας.

Ο πελάτης δεν ήταν πλέον σε θέση να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις, οπότε έπρεπε να θεωρηθεί πλήρης απώλεια της υπηρεσίας.

Επομένως, ήταν άσχετο για την απαίτηση το γεγονός ότι επηρεάστηκε μόνο ένας καταναλωτής.

Το δικαστήριο δεν δέχθηκε επίσης την αναφορά στη δυνατότητα τηλεφωνίας μέσω WLAN, καθώς δεν αποτελούσε ισοδύναμο υποκατάστατο της τηλεφωνίας μέσω κινητής τηλεφωνίας λόγω των ελλείψεων στην κάλυψη του WLAN.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης