Δεν της άρεσαν οι άνδρες: Γυναίκα μηνύει πρακτορείο γνωριμιών

Newsroom

Updated on:

Δεν της άρεσαν οι άνδρες: Γυναίκα μηνύει πρακτορείο γνωριμιών

Στην αναζήτηση του άνδρα των ονείρων της, μια γυναίκα απευθύνθηκε σε ένα πρακτορείο γνωριμιών. Επειδή δεν βρίσκει τον κατάλληλο υποψήφιο που της αρέσει, θέλει πίσω τα χρήματά της…

Πώς μοιάζει ο άντρας ή η γυναίκα των ονείρων της; Δύσκολο ερώτημα, το οποίο όμως έγινε μήλον της έριδος σε ένα πρακτορείο γνωριμιών.

Το πρακτορείο πρότεινε 31 άνδρες σε μια πελάτισσα, και κανένας από αυτούς δεν της ταίριαζε.

Όχι πάνω από 50 ετών, ψηλός, αδύνατος, πολύ αθλητικός και από την περιοχή του Μονάχου – έτσι θα έπρεπε να είναι ο σύντροφός της.

Η εμφάνιση ήταν επίσης πολύ σημαντική για εκείνη. Επειδή όμως οι υποψήφιοι δεν ήταν κατάλληλοι κατά τη γνώμη της κυρίας, πήγε στο δικαστήριο, όπου έχασε.

Ούτε ήταν δυνατή η ανατροπή της σύμβασης, ούτε υπήρξε παραβίαση των ηθών ή δόλια παραπλάνηση, διαπίστωσε το περιφερειακό δικαστήριο Μόναχο Ι στην απόφαση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Οι προτάσεις του πρακτορείου δεν ήταν ακατάλληλες σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορούν να εξομοιωθούν με παράλειψη εκτέλεσης, έκρινε το αστικό δικαστήριο.

Οι προτάσεις των συνεργατών ήταν “τουλάχιστον όχι εντελώς ακατάλληλες”.

Η γυναίκα απαίτησε την επιστροφή των εξόδων της

Η γυναίκα είχε καταβάλει 7.400 ευρώ για προξενιό – αλλά κατά τη γνώμη της, οι άνδρες που της προτάθηκαν δεν δικαιολογούσαν αυτό το ποσό.

Ιδιαίτερα από τη στιγμή που το πρακτορείο φέρεται να την είχε διαβεβαιώσει ότι θα μπορούσε εύκολα και έγκαιρα να τοποθετηθεί ανάλογα με την εμφάνισή της, το επίπεδο εκπαίδευσης και το επάγγελμά της, καθώς και το περιβάλλον της.

Το δικαστήριο παρέθεσε από το δικόγραφο της αγωγής της ότι παρά την επανειλημμένα τονισμένη αποκλειστικότητα της εναγομένης, δεν υπήρχαν αποδείξεις για μια επιλεγμένη αναζήτηση συντρόφων που να είναι ακριβώς προσαρμοσμένη στις ανάγκες της.

Το 29ο Πολιτικό Τμήμα είδε τα πράγματα διαφορετικά. Δεν ήταν αναγνωρίσιμη η μεγάλη δυσαναλογία μεταξύ της απαιτούμενης αμοιβής και των προτάσεων συντρόφων που έκανε το πρακτορείο.

Επιπλέον, η εταιρεία δεν όφειλε στην ενάγουσα μια επιτυχή διαμεσολάβηση.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης