Η Deutsche Post εξετάζει ένα ταχυδρομικό σύστημα 2 ταχυτήτων

Καθώς ο όγκος των γραμμάτων που αποστέλλονται στη Γερμανία συνεχίζει να μειώνεται, η Deutsche Post εξετάζει το ενδεχόμενο μιας μεγάλης ανατροπής του συστήματός της με την εφαρμογή του λεγόμενου ταχυδρομικού συστήματος δύο κατηγοριών.

Ωστόσο, το νέο σύστημα θα απαιτούσε αλλαγή του νόμου.

Η Γερμανία εξετάζει την εισαγωγή γραμματοσήμων πρώτης και δεύτερης κατηγορίας

Η Deutsche Post φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να εισαγάγει ένα ταχυδρομικό σύστημα δύο κατηγοριών – το οποίο είναι ήδη διαδεδομένο σε άλλες χώρες της Ευρώπης – σύμφωνα με το οποίο οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ δύο διαφορετικών ” ταχυδρομικών ταχυτήτων”: η πρώτη κατηγορία θα κοστίζει περισσότερο και θα εγγυάται ότι η επιστολή θα παραδίδεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα, ενώ η δεύτερη κατηγορία θα είναι η φθηνότερη και πιο αργή επιλογή.

“Ο καταναλωτής θα μπορεί να αποφασίζει με ποια ταχύτητα θα μεταφέρεται η επιστολή του”, δήλωσε ο διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Deutsche Post, Thomas Ogilvie, σε συνέντευξή του στο Funke Media Group.

“Όσον αφορά το εύρος των προσφορών, νομίζω ότι αυτό είναι ένα καλό βήμα”.

Επί του παρόντος, η Deutsche Post δεσμεύεται από το νόμο – θεωρητικά τουλάχιστον – να παραδίδει το 80% των επιστολών της την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Προκειμένου να εφαρμοστεί το σύστημα δύο κατηγοριών, ο νόμος αυτός θα πρέπει να αλλάξει.

Ωστόσο, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας σχολίασε πρόσφατα σε έκθεσή του ότι ο νόμος είναι ούτως ή άλλως “ελάχιστα χρήσιμος”, δεδομένου ότι ο αποστολέας δεν γνωρίζει αν η επιστολή του περιλαμβάνεται σε αυτό το 80 τοις εκατό.

Ένα σύστημα δύο κατηγοριών θα βοηθούσε, όπως υποστηρίζεται, στην καλύτερη διαχείριση των προσδοκιών σχετικά με τα περιθώρια ταχυδρομικής παράδοσης, μετά την αύξηση ρεκόρ των παραπόνων για την εταιρεία.

Πέρυσι, σημειώθηκε ρεκόρ 43.500 καταγγελιών για την Deutsche Post στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων.

Τα πακέτα και οι επιστολές θα μπορούσαν να παραδίδονται από κανονικούς ταχυδρόμους στο πλαίσιο του νέου συστήματος

Αν και ο όγκος των ταχυδρομικών αποστολών στη Γερμανία έχει από καιρό μειωθεί, ο Ogilvie δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι η ταχυδρομική αλληλογραφία θα εξαφανιστεί ποτέ εντελώς.

“Σε τελική ανάλυση, το κράτος χρειάζεται μια λειτουργική ταχυδρομική υπηρεσία”, δήλωσε.

Ωστόσο, δήλωσε ότι η Deutsche Post θα μπορούσε να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και να αντισταθμίσει τη μείωση του όγκου, ενσωματώνοντας τα μικρά δέματα στο σύστημα επιστολικής αλληλογραφίας αντί να τα χειρίζεται ξεχωριστά.

“Στις αγροτικές περιοχές, τα δέματα και οι επιστολές παραδίδονται ήδη από ένα άτομο”, δήλωσε στην Funke Media Group.

“Θα μπορούσαμε επίσης να επεκτείνουμε την αρχή αυτή σε περισσότερες περιοχές για να διατηρήσουμε τις ταχυδρομικές υπηρεσίες πιο προσιτές”.

Είπε ότι το ισχύον σύστημα κατοχυρώθηκε στο νόμο πριν από περισσότερα από 25 χρόνια, όταν ο πρωταρχικός στόχος ήταν η προώθηση του ανταγωνισμού.

Σήμερα, υποστήριξε, άλλοι παράγοντες είναι πιο σημαντικοί, όπως η προώθηση της βιωσιμότητας και η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η μείωση του όγκου των επιστολών που πρέπει να παραδοθούν την επόμενη ημέρα θα μπορούσε, για παράδειγμα, να μειώσει τον αριθμό των πτήσεων που χρησιμοποιεί η Deutsche Post και να βοηθήσει στην κατανομή των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας των ταχυδρομικών υπαλλήλων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.