Διαδηλωτές κατά της πρώτης κλήσης του μουεζίνη στην Κολωνία

Το κάλεσμα του μουεζίνη της Κολωνίας προκαλεί επικρίσεις. Τώρα ακούστηκε για πρώτη φορά. Ήταν πιο ήσυχα από τη διαμαρτυρία στην άλλη πλευρά του δρόμου.

Στο κεντρικό τζαμί της τουρκο-ισλαμικής ένωσης Ditib στην Κολωνία, ένας μουεζίνης κάλεσε σε προσευχή μέσω δύο μεγαφώνων για πρώτη φορά την Παρασκευή.

Το κάλεσμα διήρκεσε λιγότερο από πέντε λεπτά και ακούστηκε μόνο στην άμεση περιοχή του τζαμιού. Στην απέναντι πλευρά του δρόμου δεν ακουγόταν τίποτα.


Κάποιοι διαδήλωσαν απέναντι από το τζαμί με συνθήματα και πανό κατά της κλήσης του μουεζίνη και της καταπίεσης των γυναικών στο Ιράν.

Ένα από τα πανό τους έγραφε: “Κανένα κάλεσμα μουεζίνη στην Κολωνία! Ο δημόσιος χώρος πρέπει να είναι ιδεολογικά ουδέτερος”.

Ο Δήμαρχος της Κολωνίας είχε εγκρίνει την κλήση

Η πρόσκληση έγινε δυνατή από τη δήμαρχο της Κολωνίας Henriette Reker. Ο πολιτικά ουδέτερος δήμαρχος είναι της γνώμης ότι η πρόσκληση δεν μπορεί να απορριφθεί στους μουσουλμάνους λόγω της ελευθερίας της θρησκευτικής πρακτικής που κατοχυρώνεται στον Βασικό Νόμο.

Ο Abdurrahman Atasoy, αναπληρωτής πρόεδρος της ομοσπονδιακής ένωσης Ditib, δήλωσε ότι είναι “πολύ χαρούμενος” για τη συμφωνία με την πόλη της Κολωνίας.

“Η δημόσια πρόσκληση για προσευχή είναι ένα σημάδι ότι οι μουσουλμάνοι βρίσκονται στο σπίτι τους”, είπε.

Από “αόρατα και άχρηστα τζαμιά της πίσω αυλής” είχαν πλέον γίνει το κέντρο της κοινωνίας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.