Δικαστήριο: Η απάτη εκατομμυρίων ευρώ με τα προϊόντα Aldi

Πακέτα ανακούφισης στη Γερμανία: Ποιος πληρώνει το λογαριασμό;

Φθηνά είδη μέχρι την πτώχευση! Κατασκεύαζε είδη για ηλικιωμένους, εργομετρικά ποδήλατα ή τραμπολίνο για τον εκπτωτικό γίγαντα Aldi. Τώρα ο Hans-Jürgen M. (67 ετών) βρίσκεται σε δίκη.

Για πολλά χρόνια, ο επιχειρηματίας από την Άνω Βαυαρία προμήθευε τον εκπτωτικό οίκο με είδη για ηλικιωμένους, γυμναστικής, υπαίθριας χρήσης και κάμπινγκ, τα οποία είχε κατασκευάσει στην Ασία. Όμως η εταιρεία του αντιμετώπισε δυσκολίες.

Πήρε δάνεια συνολικού ύψους 37 εκατομμυρίων ευρώ και φέρεται να εξαπάτησε μαζικά τις τράπεζες.

Κατηγορείται για εσκεμμένη πτώχευση και πλαστογραφία εγγράφων σε 339 περιπτώσεις!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Hans-Jürgen M. παραποίησε ισολογισμούς και στοιχεία κύκλου εργασιών και πλαστογράφησε ανοιχτές απαιτήσεις εκατομμυρίων ευρώ έναντι της Aldi, οι οποίες προφανώς δεν υπήρχαν, προκειμένου να λάβει νέα δάνεια.

Αντί για κέρδη 13 εκατομμυρίων ευρώ, η εταιρεία σημείωσε ζημίες 41 εκατομμυρίων ευρώ το 2016, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Επιπλέον, ο επιχειρηματίας είχε εξαπατήσει ένα πρακτορείο, το οποίο εξαργυρώνει και εισπράττει ανοικτές απαιτήσεις πιστωτών από οφειλέτες, κατά σχεδόν 10 εκατομμύρια ευρώ, παραποιώντας ανοικτές απαιτήσεις και εκχωρώντας τις στο πρακτορείο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο επιχειρηματίας εξαπάτησε τις τράπεζες και έλαβε 37 εκατομμύρια ευρώ σε νέα δάνεια.

Ο Hans-Jürgen M. παραδέχθηκε τις κατηγορίες. “Επρόκειτο για μια υφέρπουσα διαδικασία. Μίλησα στον εαυτό μου, ήθελα να σώσω την εταιρεία. Έκανα λάθη”.

Ήδη από το 2011 υπήρχαν προβλήματα ρευστότητας.

Η αιτία: η Aldi είχε αλλάξει την πολιτική των συμβολαίων της. “Υπήρχαν ξαφνικά συμβατικές ποινές, για παράδειγμα σε περίπτωση καθυστέρησης παράδοσης ή του παραμικρού λάθους στις οδηγίες λειτουργίας”.

Επιπλέον, οι κατασκευαστές στην Ασία απαιτούσαν όλο και περισσότερες πληρωμές προκαταβολικά.

Έως και το 80 τοις εκατό. Hans-Jürgen M.: “Νόμιζα ότι μπορούσα να σώσω την επιχείρηση, ανησυχούσα για τους υπαλλήλους μου”.

Διηύθυνε την εταιρεία από το 1989 και το 2018 χρεοκόπησε. Ο Hans-Jürgen M. πέρασε τέσσερις μήνες υπό κράτηση.

Η ετυμηγορία αναμένεται να εκδοθεί τον Αύγουστο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης