Δήμαρχος Μόναχο: Θέλει να χαλαρώσει τα μέτρα και την χρήση μάσκας

Μετά από μια τηλεδιάσκεψη με την καγκελάριο Μέρκελ και τον Υπουργό Υγείας Spahn, ο δήμαρχος στο Μόναχο κ. Dieter Reiter σχολίασε περαιτέρω επιλογές χαλάρωσης.

Εάν ο δείκτης επίπτωσης παραμείνει κάτω από το 35, θα μπορούσε να φανταστεί να ανοίξει τα δημοτικά σχολεία σε κανονική πρόσωπο με πρόσωπο διδασκαλία (με υποχρεωτική μάσκα).

Θέλει επίσης να καταργήσει την απαίτηση χρήσης μάσκας σε δημόσιους χώρους και μια συνάντηση με δύο νοικοκυριά είναι πιθανό να ξανασυμβεί στο εγγύς μέλλον.

“Ως εκ τούτου, θα ζητήσω από τους ειδικούς μου να εξετάσουν αυτές τις χαλαρώσεις βάσει της τρέχουσας κατάστασης”, δήλωσε ο Reiter.

Αυτοί οι κανονισμοί έχουν νόημα σε τοπικό επίπεδο, λέει ο Reiter. “Κατά τη γνώμη μου, άλλες πιθανές χαλαρώσεις, όπως στο εμπόριο, στον πολιτισμό, στην γαστρονομία ή στα ερασιτεχνικά αθλήματα, έχουν νόημα μόνο στο πλαίσιο ενός βαυαρικού κανονισμού.”

Ο Reiter ζητά επίσης “κατανοητά βήματα για το πώς θα είναι η περαιτέρω χαλάρωση για τους επιμέρους τομείς. Είτε το εμπόριο, η γαστρονομία, ο πολιτισμός ή ο αθλητισμός – όλοι χρειάζονται μια προοπτική ως προς το πότε είναι δυνατό να ανοίξουν ξανά”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.