Γερμανικός δήμος κλείνει λωρίδα δρόμου με παγκάκια και γλάστρες

Πεζοί και κάτοικοι στην οδό Clara-Zetkin-Straße στην Ερφούρτη κουνάνε το κεφάλι τους. Σε μια από τις σημαντικότερες κυκλοφοριακές αρτηρίες της πρωτεύουσας της Θουριγγίας, υπάρχουν ξαφνικά οκτώ νέα παγκάκια για να κάθεται και να ξαπλώνει κανείς.

Και μάλιστα ακριβώς στο πεζοδρόμιο, από όπου περνούν καθημερινά 25.000 εργαζόμενοι και οδηγοί φορτηγών!

Ποιος υποτίθεται ότι μπορεί να χαλαρώσει εδώ, κύριε Επίτροπε της Τροχαίας;

Ιστορικό: Το φθινόπωρο του 2021, η πόλη στένεψε τον δρόμο από τέσσερις σε δύο λωρίδες για ένα κυκλοφοριακό πείραμα που κόστισε πολλά χρήματα για το κλίμα.

Στη συνέχεια, 3200 πολίτες έλαβαν μέρος σε έρευνα. 62% ψήφισαν υπέρ της διατήρησης της στενής παραλλαγής.

Τώρα, ορισμένες από τις περιοχές του δρόμου έχουν βαφτεί πράσινες. Σε αυτές τοποθετήθηκαν γλάστρες XXL και ξύλινες ξαπλώστρες. Κόστος: 20.000 ευρώ.

Η πόλη αναμένει να δαπανήσει 20 εκατομμύρια ευρώ για τον πλήρη επανασχεδιασμό του δρόμου – πέντε από τα οποία θα προέλθουν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση με τη μορφή επιδοτήσεων για το κλίμα.

Οι περισσότεροι κάτοικοι της Ερφούρτης αντέδρασαν στα πρώτα στιγμιότυπα στο Facebook με αμηχανία και κακία.

Ένας από αυτούς αναφέρει: “Το μόνο που λείπει είναι μια παιδική χαρά με τσουλήθρα απέναντι από τον δρόμο. Θα ήθελα επίσης να δω ένα φορτηγάκι με παγωτά”.

Ένας άλλος ειρωνεύεται: “Σύντομα θα υπάρχουν βολβοί λουλουδιών στις λακκούβες!

Ένας κάτοικος λέει στη BILD: “Κανείς δεν θα καθίσει με αυτόν τον θόρυβο. Αντίθετα, σύντομα θα μας ξυπνούν τη νύχτα οι νέοι που κάνουν πάρτι”.

Ο δημοτικός σύμβουλος του CDU Juri Goldstein κάνει λόγο για μια εντελώς απρογραμμάτιστη και παράλογη σπατάλη χρημάτων, ενώ 90 κεντρικοί δρόμοι στην Ερφούρτη χρειάζονται επειγόντως ανακαίνιση.

Ο επικεφαλής των συγκοινωνιών της Ερφούρτης Matthias Bärwolff (37, Αριστερό Κόμμα) αντιτείνει: “Εφαρμόσαμε μια εντολή του δημοτικού συμβουλίου για το πρασίνισμα των δρόμων.

Οι άνθρωποι πρέπει να καθίσουν και να πάρουν μια ιδέα για το πού θέλουμε να πάμε και τι σημαίνει ποιότητα διαμονής και ποιότητα ζωής”.

Τα παγκάκια έμειναν από την Ομοσπονδιακή Έκθεση Κηπευτικών και τοποθετήθηκαν μπροστά από εστιατόρια, προκειμένου να ενσωματωθούν οι απόψεις τους στον τελικό σχεδιασμό.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης