Δήμος Μονάχου σε φοιτητές: Μπορείτε να μείνετε σε κάμπινγκ…

Γερμανία κάμπερ

Λίγο πριν από την έναρξη του εξαμήνου, πολλοί φοιτητές στο Μόναχο εξακολουθούν να αναζητούν ένα μέρος για να ζήσουν. Ο συνασπισμός του δημαρχείου έχει μια ασυνήθιστη ιδέα…

Σε λίγες εβδομάδες θα ξεκινήσει το χειμερινό εξάμηνο στο Μόναχο. Ενώ οι πρώτες διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στο Πανεπιστήμιο Ludwig Maximilian στις 16 Οκτωβρίου.

Έτσι, δεν μένει πολύς χρόνος για να βρουν οι νέοι πρωτοετείς φοιτητές ένα μέρος για να μείνουν – αν δεν έχουν ήδη μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους.

Καθόλου εύκολη υπόθεση στη βαυαρική πρωτεύουσα. Ειδικά από τη στιγμή που το κρατίδιο της Βαυαρίας έχει αφήσει εδώ και χρόνια 1.500 φοιτητικές εστίες στην φοιτητούπολη άδειες.

Προκειμένου να βοηθήσουν τους νέους φοιτητές να βρουν στέγη, οι δημοτικές παρατάξεις του SPD/Volt και Die Grünen – Rosa Liste έχουν τώρα μια ασυνήθιστη ιδέα.

Προτείνουν την προσωρινή φιλοξενία των φοιτητών στο κάμπινγκ του Thalkirchen ή στην κατασκήνωση νέων “The Tent”.

Η ανάπλαση της φοιτητούπολης…

Οι φοιτητές θα μπορούσαν να δανειστούν ένα τροχόσπιτο από συγγενείς ή φίλους και να ζήσουν σε αυτό.

Αυτό θα τους έδινε τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες για να βρουν ένα οικονομικά προσιτό μέρος για να μείνουν και να μην “αναγκαστούν να κοιμηθούν σε ένα ακριβό ξενοδοχείο ή σε ένα υπερτιμημένο ενοικιαζόμενο επιπλωμένο διαμέρισμα”, σύμφωνα με κοινό δελτίο Τύπου.

Η διοίκηση της πόλης θα πρέπει να εξετάσει τη δυνατότητα αυτής της ιδέας. Είναι ρητά μόνο μια προσωρινή λύση.

Ειδικότερα, το κάμπινγκ στο Thalkirchen θα ήταν κατάλληλο, εξήγησε ο συνασπισμός.

Μετά το Oktoberfest, το κάμπινγκ θα είχε “σίγουρα μεγάλη χωρητικότητα” και συνήθως θα έκλεινε ούτως ή άλλως για το χειμώνα.

Παράλληλα, το SPD/Volt και η Die Grünen – Rosa Liste τόνισαν την επείγουσα ανάγκη για την ανάπλαση της φοιτητούπολης στο Freimann.

Η κρατική κυβέρνηση της Βαυαρίας έχει καθήκον…

Φοιτητές χωρίς πλούσιους γονείς θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα να βρουν οικονομικά προσιτή κατοικία στο Μόναχο και επομένως θα χρειαστούν μια θέση σε φοιτητική εστία στο Studierendenwerk.

“Γι’ αυτό η φοιτητούπολη όχι μόνο πρέπει επειγόντως να αξιοποιηθεί, αλλά και να κατασκευαστούν εκεί νέα διαμερίσματα”, τόνισε η Simone Burger, εκπρόσωπος για τη στεγαστική πολιτική της κοινοβουλευτικής ομάδας SPD/Volt.

Η εκπαίδευση είναι θεμελιώδες δικαίωμα και δεν πρέπει να εξαρτάται από το πορτοφόλι των γονέων το πού σπουδάζει κανείς.

Η Sibylle Stöhr, δημοτική σύμβουλος του κόμματος των Πρασίνων – Rosa Liste, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση του κρατιδίου της Βαυαρίας, που αποτελείται από το CSU και τους Ελεύθερους Ψηφοφόρους.

Η κυβέρνηση αυτή δεν δίνει στο ζήτημα της στέγασης, ιδίως της φοιτητικής στέγης, την προτεραιότητα που χρειάζεται επειγόντως.

“Δεν μπορεί ταλαντούχοι νέοι με χαμηλό προϋπολογισμό να μην μπορούν να σπουδάσουν εδώ, επειδή δεν μπορούν να βρουν ένα οικονομικά προσιτό μέρος για να ζήσουν.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης