Δύο νεκροί μετά από σύγκρουση επικίνδυνων εμπορευμάτων στον Α2

Newsroom

Updated on:

Άποψη πυροσβέστη: Όποιος μπλοκάρει την ΛΕΑ ανήκει στη φυλακή

Μαύρα σύννεφα υψώνονται στον ουρανό, αρκετά φορτηγά φλέγονται. Ένας οδηγός φορτηγού παρέβλεψε το τέλος ενός μποτιλιαρίσματος στον αυτοκινητόδρομο και συγκρούστηκε με άλλα φορτηγά…

Το τροχαίο συνέβη την Τρίτη γύρω στις 12.15 μ.μ. στον αυτοκινητόδρομο A2 μεταξύ Theeßen και Burg-Ost (Σαξονία-Άνχαλτ) λίγο πριν από ένα εργοτάξιο. Μετά τη σύγκρουση του φορτηγού με τα ήδη ακινητοποιημένα οχήματα, υπήρξε μάλιστα και έκρηξη, σύμφωνα με πληροφορίες της BILD.

“Η σύγκρουση προκάλεσε την ανάφλεξη αρκετών φορτηγών. Σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση των πραγμάτων, η αστυνομία υποθέτει ότι επρόκειτο για μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων”, δήλωσε στη BILD η εκπρόσωπος της αστυνομίας Doreen Günther.

Η έκταση του δυστυχήματος ήταν αρχικά δύσκολο να εκτιμηθεί. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Τρέισι Μπέρτραμ: “Η κατάσταση είναι ακόμη ασαφής. Δεν είναι ακόμη δυνατό να πούμε πόσα ακριβώς οχήματα εμπλέκονται. Το πρώτο πράγμα τώρα είναι να απομακρυνθούν τα οχήματα και οι άνθρωποι που απειλούνται άμεσα από την επικίνδυνη ζώνη”.

Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο δυστύχημα.

Φορτηγό βυτιοφόρο με εκρηκτικό φορτίο

Στο σημείο, πολυάριθμες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Όμως η επιχείρηση είναι δύσκολη: κατά τη διάρκεια των εργασιών κατάσβεσης της πυροσβεστικής παρουσιάζεται μια επικίνδυνη αντίδραση. Ένα βυτιοφόρο είναι φορτωμένο με φορμαλδεΰδη- είναι εύφλεκτη και σε επαφή με τον αέρα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος έκρηξης!

Πυρκαγιά κοντά στην JVA Burg

Η πυρκαγιά στην Α2 βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με το σωφρονιστικό κατάστημα Burg. Στη φυλακή υψίστης ασφαλείας, όλες οι πόρτες και τα ανοίγματα έπρεπε να κλείσουν για να μην βλάψουν οι καπνοί και οι αναθυμιάσεις την υγεία των κρατουμένων και του προσωπικού. Ο αυτοκινητόδρομος είναι πλήρως κλειστός.

Δείτε το σοκαριστικό Video: ΕΔΩ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης