Οι πραγματικοί μισθοί στη Γερμανία αυξάνονται μετά από δύο χρόνια

Θα αυξηθούν οι μισθοί των εργαζομένων στη Γερμανία το 2023 - Αύξηση του κατώτατου μισθού σε 14,13 την ώρα

Για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια, οι πραγματικοί μισθοί στη Γερμανία παρουσίασαν μικρή αύξηση, ανέφερε την Τρίτη η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία…

Το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, οι πολύ ισχυρές αυξήσεις των μισθών κατά 6,6% ξεπέρασαν την αύξηση των τιμών καταναλωτή (6,5%).

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των πραγματικών μισθών κατά 0,1 τοις εκατό σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Πριν από το προηγούμενο τρίμηνο, η αύξηση του qrowth είχε καταγραφεί για τελευταία φορά το δεύτερο τρίμηνο του 2021 με αύξηση 3,2%.

Η ονομαστική αύξηση των μισθών κατά 6,6% από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο ήταν η υψηλότερη από την έναρξη της χρονοσειράς το 2008, σύμφωνα με την αρχή.

Στους παράγοντες που συνέβαλαν στην άνοδο περιλαμβάνονταν η αύξηση του κατώτατου μισθού και το υψηλότερο όριο για τις μίνι θέσεις εργασίας, που καθορίστηκε στα 520 ευρώ, καθώς και τα επιδόματα αντιστάθμισης του πληθωρισμού που συμφωνήθηκαν από πολλές εταιρείες.

Τα εν λόγω επιδόματα, με ανώτατο όριο τα 3.000 ευρώ, μπορούν να παρέχονται αφορολόγητα και χωρίς κρατήσεις.

Οι εργαζόμενοι σε οριακή απασχόληση ή σε mini-jobs παρουσίασαν τις υψηλότερες μισθολογικές αυξήσεις, 9,7%.

Οι ονομαστικοί μισθοί αυξήθηκαν σημαντικά σε τομείς όπου καταγράφηκαν σημαντικές μειώσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, όπως η γαστρονομία (+12,6 τοις εκατό), οι μεταφορές και οι αποθήκες (+10,0 τοις εκατό), καθώς και οι τομείς των τεχνών, της ψυχαγωγίας και της αναψυχής (+11,9 τοις εκατό).

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης