Που εφευρέθηκε το τραγούδι Griechischer Wein του Udo Jürgens;

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Eurovision 2021

Ο στιχουργός (Michael Kunze) το εμπνεύστηκε από το Wirtshaus am Rosenheimer Platz στο Μόναχο και το τραγούδησε ο  Udo Jürgens. – “Το ελληνικό κρασί είναι σαν το αίμα της γης …”.

Ποιος δεν γνωρίζει αυτό το cult hit του Udo Jürgens από το 1974; Το τραγούδι γράφτηκε από τον Michael Kunze (79). Και είναι εμπνευσμένο από το Μόναχο.

Πιο συγκεκριμένα, από μια ελληνική ταβέρνα στην Rosenheimer Platz. Εκεί ανακάλυψε την αλήθεια που κρύβεται στους στίχους του.

“Η λαχτάρα των λεγόμενων φιλοξενούμενων εργαζομένων για την πατρίδα τους”, δήλωσε ο Kunze σε συνέντευξή του στο “Spiegel”.

49 χρόνια αργότερα, η BILD αναζήτησε στοιχεία και ρώτησε παλιούς Έλληνες του Μονάχου. Μια υπόθεση: Η ταβέρνα λέγεται ότι ονομαζόταν “Akropolis” το 1974 και βρισκόταν στη σημερινή Rosenheimer Straße 113 A.

Κυριάκος Θεοδωρίδης (65), ο οποίος διατηρεί ταβέρνα (to kati allo) στην Rosenheimer Platz, λέει στη BILD: “Μακάρι το εστιατόριό μου να ήταν η αφετερία του τραγουδιού. Το “ελληνικό κρασί” με ανατριχιάζει ακόμα”.

Το τραγούδι “Griechischer Wein” – Udo Jürgens

YouTube video

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης