Ένα ευτυχισμένο ζευγάρι Γερμανών συνταξιούχων στην Κρήτη

Ένα ευτυχισμένο ζευγάρι Γερμανών συνταξιούχων στην Κρήτη παρουσιάζει η εφημερίδα Merkur, στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Πρόκειται για τον Μάνφρεντ και την Κάριν Ρόιτερ από τη Βαυαρία, ηλικίας 65 και 63 ετών αντιστοίχως, που αρχίζουν τώρα μία νέα ζωή στην Ιεράπετρα.

«Η ζωή στη Γερμανία γίνεται όλο και πιο ακριβή» τονίζει η γερμανική εφημερίδα και παραθέτει το πλήρες εξοδολόγιο των δύο συνταξιούχων στην Κρήτη:

«Πληρώνοντας ενοίκιο μόλις 550 ευρώ οι δυο τους μένουν τώρα σε 140 τετραγωνικά, με τρία μπαλκόνια, μόλις δέκα λεπτά από την παραλία και με θέα στη θάλασσα.

Τα πάγια έξοδα, δηλαδή ρεύμα, θέρμανση, νερό και τα συναφή, ανέρχονται σε 75 ευρώ κάθε μήνα.

Σε αυτά προστίθενται άλλα 571 ευρώ μηνιαίως για τρόφιμα, συντήρηση αυτοκινήτου, φάρμακα, κινητή τηλεφωνία και γατοτροφές.

Σύνολο: 1196 ευρώ για δύο άτομα. Έτσι το ζεύγος μπορεί και να αποταμιεύει κάθε μήνα 500 ευρώ. Για τον Μάνφρεντ κάτι τέτοιο θα ήταν ‘αδιανόητο’ στη Γερμανία».

Πηγή: DW

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.